Széchenyi Terv Plusz

Ismét Vassurányban versenyeztek az egyesületi vezetők, segítők

2023.09.04. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége immár hetedik alkalommal szervezte meg barátságos horgászversenyét, melyen kizárólag a Szövetség meghívott tisztségviselői, dolgozói és a tagszervezetek aktív vezetőségi tagja (segítő) vehettek részt. Eddig hagyomány volt, hogy mindig a legutoljára csatlakozott tagszervezetek horgászvizein került megrendezésre az esemény. Mivel elfogytak az „új belépők” így a Vassurányiak vendégszeretetének köszönhetően az idei megmérettetést ismét ők rendezték meg kiváló színvonalon.

Ismét Vassurányban versenyeztek az egyesületi vezetők, segítők

A reggeli megnyitót Puskás Norbert ügyvezető elnök tartotta, majd Mészáros Károly a Vassurányi Sporthorgász Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket és kívánt mindenkinek sikeres horgászatot.  Külön üdvözölték Forrai Dánielt Vassurány polgármesterét is, aki az idei évben nemcsak látogatóként, hanem már indulóként is erősítette a mezőnyt. A technikai tájékoztatók után már mindenki rutinosan kisorsolta és foglalta el horgászhelyét csapattársával. A horgászvezető párosok egy-egy rajthelyen közösen próbálták megfejteni a Vassurányi horgász-tó titkát.

A tavalyi győztes párosnak - Gaál Dezsőnek és Nagy Ferencnek -  Kerkafalváról sikerült a pálya szélére sorsolni és a tavalyihoz hasonlóan már a dudaszót követően fogták szépen a halakat. Az idei évben viszont a Vassurányi Horgász Egyesület is indított csapatot (Reczetár Roland-Mészáros Roland), akik a hazai pálya előnyét megragadva folyamatosan fogták a szebbnél szebb halakat a pálya másik szélén. A tó másik felén kevésbé volt mozgalmas az élet kapások frontján, de azért Porteleki Gábor- Gerencsér Imre párosnak (Elektromosok SHE.) is sikerült néhány szép vassurányi pontyot szákba terelni. A barátságos verseny legnagyobb hala Gerencsér Imre horgára akadt, ami 9960 grammot nyomott az időközi mérlegeléskor. 

A Vassurányi Horgász Egyesület vezetői és lelkes segítői a délelőtt folyamán ízletes pogácsákkal és virslivel kedveskedtek az indulóknak és családtagjaiknak. Amíg a verseny tartott elkészült Mészáros Károly egyesületi elnök kiváló pincepörköltje is, melyre a mérlegelést követően minden indulót és kísérőt vendégül látott az egyesület. A reggeli borongós idő kánikulai napsütésben fordult félidőnél, és  ami a verseny végéig ki is tartott.

A jó hangulatú páros versenyen végül kimagasló eredménnyel 43.960 gramm fogással a Vassurányi HE csapata (Reczetár Roland-Mészáros Roland) végzett az élen, második helyezett lett a Kerkafalva Kéthatár-tó HE együttese (Gaál Dezső - Nagy Ferenc) 18.340 grammal, mögöttük szoros versenyben az Elektromosok SHE. (Gerencsér Imre-Porteleki Gábor) csapata  szerezte meg a bronzérmet 17.200 gramm fogással.

Az eredményhirdetést megelőzően Laki László a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége alelnöke köszönetét fejezete ki a Vassurányi HE.-nek a kiváló szervezésért és a versenyhelyszín biztosításért, majd Puskás Norbert ügyvezető elnökkel együtt ajándékot adott át a Mészáros Károlynak egyesületi elnöknek 

Köszönjük a Vassurányi Horgász Egyesületnek a kiváló vendéglátást, szívből gratulálunk minden helyezést elért versenyzőnek!

Részletes eredmények ide kattintva érhetőek el.

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

14°  Páratartalom: 92%