Széchenyi Terv Plusz

Ismét egész megyét átfogó halőri-rendőri ellenőrzés volt a vasi vizeken

2018.10.10. Megosztom

Elmúlt pénteken közös ellenőrzésen vettek részt a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének hivatásos halászati őrei.

Ismét egész megyét átfogó halőri-rendőri ellenőrzés volt a vasi vizeken

A délutáni-esti órákban tartott átfogó ellenőrzésen, több mint 150 embert ellenőriztek a megye négy körzetében(Celldömölk, Körmend, Kőszeg, Szombathely).

Örömhír számunkra, hogy a 150-nél is több ellenőrzött pecásből, mindössze egy ember ellen kellett eljárást kezdeményezni, ebben az esetben az autó átvizsgálása során a fogási naplóba be nem írt halat találtak a kollégák. További hat főt pedig írásban kellett figyelmeztetniük a horgászrend betartására. A helyszíni figyelmeztetéseket elsősorban szemetelés, fényképes igazolvány hiánya és a fogási napló hiányos vezetése miatt kellett kiróni. Ez a statisztika azt mutatja, hogy nem kirívóan nagy a szabálysértést elkövetők száma a megyében.

A Szövetség vízterületén történt horgászati szabálysértésekről nyilvános listát vezetünk a weboldalunkon is, mellyel nem titkolt célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a szabálykövető horgászat megvalósítására.

Ugyanakkor a halászati őrzés, akkor lehet igazán sikeres, ha minden horgász egy kicsit „halőr” maga is és vigyáz a közös értékeinkre a horgászvizek mentén. A halvédelmi, halőrzési bejelentéseit bárki megteheti akár névtelenül is megújult honlapunkon, illetve a Szövetség bármely hivatalos elérhetőségén.

(A közös halőrzésen készült képeken látható horgászok nem követtek el szabálysértést)



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

14°  Páratartalom: 63%