Széchenyi Terv Plusz

"Laki csalik" csapata nyerte a XV. Vasi Vizeken és Földeken Általános Iskolai Vetélkedőt

2020.06.07. Megosztom

Idén, immár tizenötödik alkalommal került megrendezésre a Vasi Vizeken és Földeken elnevezésű Általános Iskolai Vetélkedő. Az első fordulókat levelező formában teljesítették a csapatok: érdekes kérdőíveken kellett számot adni tudásukról, a legjobb tizenöt csapat pedig részt vehetett a döntőn, ami június 7-én, vasárnap került megrendezésre.

Az Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központ adott otthont a rendezvénynek, ahol már reggel 8 órakor izgatottan gyülekeztek az általános iskolások kisérőikkel, tanáraikkal, és szüleikkel. Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke köszöntötte a résztvevőket, ismertette a verseny szabályait, és mindenkinek sportszerű, eredményes versenyzést kívánt.

Ezt követően kiosztásra került az a tesztfeladat, amit a helyszínen kellett megoldani a csapatoknak. Az elméleti feladatok megoldása után a horgászat következett. Minden csapat a  két spiccbotot, szerelékeket vehetett át, majd a horgászhelyek kisorsolása után kezdetét vette a verseny: etetőanyagot kevertek, és taktikai megbeszéléseket tartottak: eldöntötték, ki lesz az a kettő, aki megkezdi a horgászatot, ki fog szákolni, és ki készíti az újabb szereléket, ha szükséges.

A segítők a verseny kezdetét jelző dudaszó után már csak szóbeli segítséget adhattak, illetve horogszabadítóval segíthettek a halak szájából a horgot kiemelni. Görbültek a botok, és mire véget ért a verseny, csaknem  minden csapatnak sikerült halat tenni a szákba. Igaz ez a vasárnap nem a halbőségről szólt. A versenyt megelőzően betelepített halak sem voltak étvágyuknál, ezért egy kifogott hal is sokat ért végeredmények összesítésénél.

A mérlegelés is sok izgalmat tartogatott, hiszen pár dekán is múlt a végeredmény. Az összetett versenyben a legügyesebbnek a Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola “Laki Csalik” csapata bizonyult, második a Zichy Antónia Általános Iskola “Aranyhalak” nevű csapata, a harmadik pedig a HORG-ÁSZOK, akik a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskolából érkeztek.

Az eredményhirdetés előtt a szervezők finom ebéddel vendégelték meg a résztvevő fiatalokat és kisérőiket, majd átadásra kerültek a kupák, oklevelek, ajándékcsomagok, és minden kis horgász egy Garbolino spicbottal is gazdagabb lett, így a következő versenyre már most elkezdhetik a felkészülést.

Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke zárszavában az eredmények ismertetése előtt elmondta: A rendezvény a LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása című, VP6-19.3.1-17 kódszámú felhívás keretében a Pinkától a Rábáig - a hal mint helyi termék című projekt támogatásával valósult meg.

A rendezvény együttműködő partnere, támogatója volt a Garbolino és a TackleBait.hu, illetve az M-Team úszógyártó vállalkozás, az Alpesi Fogadó, továbbá a Pannon Helyi Termék NKft és a Pannon Térségfejlsztő Egyesület. Ezúton is köszönjük a Magyar Állam és Európai Unió, valamint minden partnerünk, segítőnk a támogatását. A jó hangulatban és nagy melegben megtartott verseny közös csoportképpel zárult.

Végeredmény a következők szerint alakult.

1. hely:Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola- Laki Csalik - 7 pont

2. hely:Zichy Antónia Általános Iskola -Aranyhalak- 12 pont 

3.hely:Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola- HORG-ÁSZOK 13,5 pont

Részletes eredmény lista itt elérhető>>>

Szívből gratulálunk minden csapatnak az elért eredményéhez!

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

9.45°  Páratartalom: 82%