Széchenyi Terv Plusz

Általános iskolás verseny éves iskolai munka keretében

2022.04.22. Megosztom

Szecsődi Márton a Perintparti Waldorf Iskola 8. osztályos tanulója éves munkájának témájaként a horgászatot és a versenyhorgászatot választotta. A fiatal pecás négy éve tagja az Elektromosok Horgászegyesületének, már tizenegy évesen levizsgázott, több éve vesz részt horgászversenyeken és a Vaskeresztesen szervezett táborokban. Művészeti munkája a versenyszervezésre fókuszált, ezért tavaly év végén megkereste Szövetségünk, hogy segítségére legyünk.

Általános iskolás verseny éves iskolai munka keretében

Mivel az éves munkájának írásbeli és szóbeli része is volt, így a téma kapcsán már Németh Balázs Feeder-világbajnokunkkal is felvette a kapcsolatot, hogy személyes tapasztalatok mentén elméletben és gyakorlatban is nagyobb tudásra tegyen szert. Halőrrel és tógazdával is beszélgetett, ezáltal a sport ezen hátterével is megismerkedhetett.  A rendkívül alapos felkészülés legfőbb célja az volt, hogy népszerűsítse a gyerekek körében a horgászatot, hogy a gyerekek örömüket leljék a természetben, miközben egy remek sport által tudásra is szert tesznek.

Több megbeszélést, egyeztetést követően április 20-án érkezett el a nagy nap, amikor is a rengeteg befektetett munkának köszönhetően Marci nagy sikerrel megtartotta első iskolai horgászversenyét.
Az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatják:

Szép napos időben gyűltűnk össze a húsvét utáni szerdán, hogy egy remek horgászversenyen vehessenek részt a Waldorf-iskolás gyerekek.

A szombathelyi Csónakázó-tó Árpád utca felőli stégjeire ültek le a két fős csapatok. Mivel úszós verseny volt, az úszók felváltva, hol gyakrabban, hol ritkábban merültek a víz alá. Sok kezdő horgász mellett, több gyakorlott pecás is ült a vízparton, így a hét csapatnak (14 gyereknek) összesen 41 halat sikerült kifogniuk.

Eredményesen és örömtelien zárult az esemény. Mindenki oklevéllel térhetett haza. A díjakat és az ajándékokat a Mini Zoo Kisállat és Horgászcikk üzlet, valamint a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Sporthorgász Szövetségének támogatásával adhattuk ki.

 

Köszönöm Szekeres Balázs halőr és Puskás Norbert ügyvezető elnök úr jelenlétét és segítségét. Örömteli volt látni a gyerekek arcát, amikor hárman átadtuk nekik a az okleveleket, jutalmakat, érmeket. Ezen a napon mindenkinek felfelé görbülhetett a szája.
 

Beszámoló: Szecsődi Márton



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

7.89°  Páratartalom: 76%