Széchenyi Terv Plusz

Iskolai sporthorgász szakkörök Vas vármegyében

2023.09.12. Megosztom

A MOHOSZ támogatásának köszönhetően a 2022/2023-as tanévben, Vas vármegyében 83 fő iskolás korú gyermek vehetett részt az iskolai sporthorgász szakkörökön.

Iskolai sporthorgász szakkörök Vas vármegyében

A MOHOSZ első alkalommal a 2019/2020-as tanévre hirdette meg az iskolai sporthorgász szakkörök támogatását, melynek keretében a szakkörök megtartásához szükséges oktatási anyagok, valamint a gyakorlati oktatáshoz szükséges horgászcikkek kerültek biztosításra a MOHOSZ részéről, továbbá anyagi támogatásra is lehetett pályázni a közreműködők személyi juttatásának a részleges díjazására. A 2022. évben 67 iskolai szakkörpályázat futott közülük országosan, melyből Vas vármegyében volt 6 db.

 A horgász jelöltek számos ismerettel, információval bővítették tudástárukat, a szakkörvezetőknek köszönhetően. A foglalkozások alkalmával a következő területekkel ismerkedhettek meg: a horgászat történetével, szabályaival és a szükséges horgászokmányokkal; a gyermekhorgászokra vonatkozó speciális és Vas vármegyei szabályokkal; különböző horgászbotokkal, orsókkal és ezek használatával; horgászathoz szükséges egyéb kellékekkel, mint úszók, súlyok, ólmok és különböző etetőkosarak felszerelésével; a különböző halfajokkal, életmódjukkal, táplálkozásukkal, a halak fő jellemzőivel, hogy melyik mi alapján különböztethető meg más hasonló haltól, valamint az őshonos, invazív és idegenhonos  halfajokat is számba vették a szakkörvezetők.

Természetesen a gyakorlati feladatok sem maradhattak el, az etetőanyag keverés, a célba dobás, valamint a szakkörök zárásaként a horgászbemutatók és a közös horgászat.  Az előző tanévben horgászvizsgára is sor került a szakkörök zárásaként Celldömölkön. Sárváron záró program volt Balogh Áron method feeder válogatott versenyző  élménybeszámolója, amit  a dél-afrikai Method Feeder világbajnokságról tartott, valamint a feederbotos horgászat alapjait is ismertette a gyerekeknek.

A 2023/2024. évben megyénkben a következő települések általános iskoláiban indul várhatóan sporthorgász szakkör, melyre szeretettel várják az érdeklődő fiatalokat az iskolai keretek között: Celldömölk, Győrvár, Rábapaty, Répcelak, Rum, Sárvár.

A szakkörök keretében a horgászati alapismeretek mellett sok-sok élménnyel gazdagodnak a gyerkőcök, reméljük, hogy aktív horgászként vagy versenyzőként üdvözölhetjük őket a vasi vizeken a jövőben.

Kapcsolódó képgaléria


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

8.92°  Páratartalom: 78%