Széchenyi Terv Plusz

Iskolai horgásznapot tartottak színes programokkal Vaskeresztesen

2019.10.15. Megosztom

Múlt héten szombaton a körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola 7.b osztályos tanulói és szüleik töltöttek el egy kellemes napot szövetségünk központjában Vaskeresztesen.

Iskolai horgásznapot tartottak színes programokkal Vaskeresztesen

A program elején Finta Bálint egy rövid és érdekes előadást tartott, aminek témája a kérdés: vajon a halak éreznek e fájdalmat? A témában ismertette a legújabb kutatásokat, majd szemléltette azokat az eszközöket, amikkel egy kifogott halat a legkíméletesebben szabadíthatunk meg a horogtól. Beszélt a matrac és a fertőtlenítő fontosságáról, és a vízbe történő visszaengedésről is.

Az előadás után a gyerekek pedig megismerkedhettek a horgászattal. Voltak igazán profik - Honfi Ármin összesen 26 halat fogott, így a nap végén egy kis különdíjjal lett gazdagabb - és voltak olyanok is, akik először fogtak botot a kezükbe.

Míg a szülők két bográcsban főzték a gulyást, addig a lányok csuhé babát készítettek, így mindenki megtalálta magának azt az elfoglaltságot, ami igazán érdekelte.

A rendezvény zárásaként Finta Bálint és Nagy Georgina külön köszönetét fejezte ki a a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének a helyszín biztosításáért, a horgászfelszerelésekért, amiknek segítségével bárki kipróbálhatta ezt az igazán szép sportot.

Kapcsolódó képgaléria


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

2.89°  Páratartalom: 93%