Széchenyi Terv Plusz

IRÁNY A FEHOVA!!!

2024.02.15. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, a Sárvíz-Tavi Horgászegyesület közreműködésének és a MOHOSZ támogatásának köszönhetően 42 fő gyermek horgász vehetett részt a 30. alkalommal megrendezésre kerülő Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi (FeHoVa) kiállításon. Az alábbiakban Farkas Tamás (Szombathely), Németh István (Sárvár)és Pukler Ferenc (Rábapaty) szakkörvezetők beszámolóját olvashatják.

IRÁNY A FEHOVA!!!

2024. február 10-én szombaton a kora reggeli indulás ellenére vidám gyerekekkel teltek meg a buszok. A gyerekek részére bérelt külön buszok Szombathelyről és Sárvárról indultak. Az úton a leggyakrabban elhangzott kérdés természetesen a „Mikor érünk már a FeHoVá-ra?” volt.
Budapesten nagy volt a forgalom, de időben érkeztünk a Hungexpo területére. Sokat segített, hogy a gyermekeket szállító buszoknak behajtási engedélye és kijelölt parkolója volt.

Az Energofish gyereksaroknál kezdődött a program. Mindenki kapott egy pontgyűjtő kártyát, majd a teljesített feladatokért egy-egy matricát a különböző állomásokon. A feladatok sokrétűek és érdekesek voltak: Halfelismerés - interaktív foglalkozás; a nagy Akváriumnál Magyarország halaival kapcsolatos kérdéssor; MOHOSZ stand - különböző játékok, tesztek; célbadobás.

Nehéz volt a hatalmas csarnokban a „haladás”, hiszen méterenként botlottunk újabb és újabb látnivalókba és neves horgászokba, de így is teljes létszámban érkeztünk a végállomásra. Minden állomást sikeresen teljesítettünk és átvehettük az ajándékcsomagokat.

A szabadprogram keretében a gyerekek kipróbálhatták a virtuális fárasztást, választhattak orsót, botot. A vadászpavilon, ahol a solymászat és a virtuális lövészet kihagyhatatlan volt, úgy, mint a kutyakiállítás, ami a kis kedvencek simogatásával zárult.

Sok-sok színvonalas program, játék, tudáspróbák után, új információkkal gazdagodva, kicsit fáradtan, de boldogan indultunk haza késő délután.

Köszönjük a MOHOSZ, és az Energofish Kft. munkáját, akik mindent elkövettek annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat, és egy felejthetetlen élménnyel gazdagodjunk. Külön köszönjük a Megyei Szövetség a pályázatokhoz nyújtott segítségéért.

Az élményeinkről pedig a továbbiakban meséljenek helyettünk a képek, melyek ide kattintva megtekinthetőek a képgalériában.

Beszámoló: A gyermek horgászok nevében Farkas Tamás (Szombathely), Németh István (Sárvár) és Pukler Ferenc (Rábapaty) szakkörvezetők.

 



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

11.78°  Páratartalom: 71%