Széchenyi Terv Plusz

Integrált Horgászdélután volt Szombathelyen

2021.09.15. Megosztom

Elmúlt pénteken csodálatos napsütéses időben a Szombathelyi Csónakázó tavon találkoztak ismét a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. (FÉHE) nappali ellátásában részesülő fiataljai és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének önkéntes horgászai.

Integrált Horgászdélután volt Szombathelyen

Immáron hagyományosnak számító baráti horgászdélutánon 16 páros találkozott. A délután fél kettőkor tartott regisztráció után Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke köszöntötte a résztvevőket, aki elmondta: „Nagy öröm számukra, hogy a pandémia miatt elmaradt tavalyi találkozót az idén megtudják tartani. Külön köszöntötte azon sporttársakat, akik ezen nagyszerű kezdeményezés megvalósításában segítettek, mert a Szövetség a technikai hátteret hiába biztosítaná, ha nem lennének olyan személyek, akik a szabadidejüket egy ilyen közös programra szentelnék.”

Ezt követően Juranovits-Racker Rita a FÉHE szakmai vezetője megköszönte, hogy a Szövetség és a jelenlévő horgászok lehetőséget biztosítottak nekik a programra, mely a korábbi években is egy nagyszerű élmény volt fiataljaiknak.

Majd a résztvevők az előzetesen meghatározott segítőjükkel a kijelölt horgászhelyen pecázhattak az egységes felszerelésekkel 2 órán keresztül. A sporthorgászok és fogyatékkal élők egy csapatot alkottak, mindenki nagy izgalommal vetette bele magát a versenybe: együtt gyúrták az etetőanyagot, rakták össze a botokat, és amikor elhangzott a dudaszó, nagy reményekkel kezdték meg a horgászatot.

A versenyen mindenkinek volt sikerélménye, mert mindenkinek kisebb-nagyobb keszegfélét, és növendék balint adott a Szombathelyi Csónakázó-tó. Minden horgász örült a kapásnak és minden megfogott apróságnak is. Bátran kísérleteztek a csalival, használták az öt illetve a három méteres botot is, volt, hogy a part közelében, volt, hogy kicsit messzebb bedobva a csalit próbáltak szerencsét.

A mérlegeléskor is izgatottan nézték az eredményeket, bár már akkor látszott: ennek a napnak mindenki egyaránt a nyertese lesz ismét, mert a közös horgászat új élményeket és barátságokat eredményezett.

A verseny eredményhirdetésén a legjobb párosok kupát, érmet, oklevelet emelhettek a magasba, mint a profi versenyhorgászok az igazi nagy megméretetéseken. A napvégén minden résztvevő emléklapot kapott és a fogyatékkal élők Caperlan spiccbotot is haza vihették emlékbe, amivel a nap folyamán horgásztak, hogy a jövőbeni horgászatokhoz a vasi vizek partján már a kezdő felszerelésük rendelkezésre álljon.

A kellemes délután egy közös vacsorával zárult a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft szervezésében.

A barátságos versenyen az alábbi párosok lettek a dobogósok:
1.hely: Málovics Norbert és Molnár Miklós 1520 g
2. hely: Kónya Gergő és Porteleki Gábor 900 g
3. hely: Németh Máté és Németh Sándor 520 g

A rendezvény együttműködő partnere volt a Szövetség mellett a Decathlon szombathelyi áruháza, aki támogatóként horgászfelszereléseket biztosított az eseményhez, valamint a Mini-Zoo Díszállat és Horgászboltot is külön köszönet illeti, mert a rendezvényhez szükséges csalikat biztosította támogatásként.

Kapcsolódó képgaléria


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

9.55°  Páratartalom: 75%