Széchenyi Terv Plusz

Integrált Horgászdélután Vaskeresztesen

2019.10.03. Megosztom

Vaskeresztesen október 1-én került megrendezésre az az integrált horgászverseny, ahol a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. fiataljai töltöttek el egy szép délutánt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének központjában. A résztvevők meghallgathattak egy előadást a horgászati alapismeretekről, horgászhattak, és közösen fát is ültettek ennek a napnak az emlékére.

Integrált Horgászdélután Vaskeresztesen

A rendezvény előtt izgatott csoport jelent meg az Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központ rendezvénytermében: fogyatékkal élő fiatalok érkeztek egy közös horgászatra.

A regisztráció után Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke köszöntötte a résztvevőket. “Három évvel ezelőtt a szombathelyi Csónakázó tó adott otthont egy hasonló programnak. Már akkor szerettük volna ezt a rendezvényt életben tartani, és eldöntöttük: ha lesz rá pályázati lehetőség vagy anyagi háttér, akkor ismét találkozunk.” - kezdte gondolatait Puskás Norbert, majd hozzátette: három szervezet összefogásával jött létre a mai nap.

 A rendezvény a LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása című, VP6-19.3.1-17 kódszámú felhívás keretében a Pinkától a Rábáig - a hal mint helyi termék című projekt támogatásával valósult meg. A rendezvény együttműködő partnere volt a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft, illetve a Decathlon szombathelyi áruháza is csatlakozott támogatóként.

“A programhoz egy olyan elem is bekerült – tette hozzá – ami nem a pályázat része, hanem Szövetségünk célkitűzésével azonosul. Horgásztavunkat idén bővítettük, és a félsziget elég kopár. Úgy gondoltuk, hogy a mai napon az együttműködésünk emlékére közösen elültetünk ide két fát.” - mondta el Puskás Norbert.

A köszöntő után Juranovits-Racker Rita megköszönte, hogy csatlakozhattak ehhez a programhoz. “Nagyon jó volt a három évvel ezelőtti délután is, örültünk amikor a Puskás Norbert megkeresett minket, hogy lehetőség adódott megismételni. Fiataljainknak nagy örömet és boldogságot okoz, hogy be tudnak kapcsolódni ebbe a programba, és a szabadidő hasznos eltöltéséhez adunk nekik lehetőséget, illetve meg tudnak ismerekedni a horgászattal” - zárta gondolatait a Fogyatékos Embereket Segítő Szolgáltatások szakmai vezetője.

Ezt követően egy rövid horgászati alapismeretek előadás következett, amiben volt szó a spiccbot összerakásáról, az osztott ólmozásról, illetve a csalikról, amikhez az eszközöket a Decathlon biztosította.

Ezt követően a résztvevők kisorsolták ki lesz a segítőjük, és hányas számú horgászhelyen horgászhatnak. A sporthorgászok és fogyatékkal élők egy csapatot alkottak, mindenki nagy izgalommal vetette bele magát a versenybe: együtt gyúrták az etetőanyagot, együtt rakták össze a botokat, és amikor elhangzott a dudaszó, nagy reményekkel kezdték meg a horgászatot.

A versenyen mindenkinek volt sikerélménye: volt, aki az első pillanatban pontyot fogott, míg másnak törpeharcsa akadt a horgára. Minden horgász örült a kapásnak, teltek a szákok. Bátran kísérleteztek a csalival, használták az öt illetve a három méteres botot is, volt, hogy a part közelében, volt, hogy kicsit messzebb bedobva a csalit próbáltak szerencsét. A mérlegeléskor is izgatottan nézték az eredményeket, bár már akkor látszott: ennek a napnak mindenki egyaránt a nyertese volt.

A mérlegelés után közös faültetéssel zárult a program tó körüli része: egy fűzfa és egy nyírfa került a szigetre, ami a két szervezet együttműködését szimbolizálja.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ezután mindenkit meghívott egy közös vacsorára, ami után az eredményhirdetés következett.

1.hely: Takács Szófia és Horváth Zsolt 3710 g

2. hely: Szilassy Réka és Fördős István 3440 g

3. hely: Bozzay Edina és Bősze Imre 3360 g

A nap végén minden résztvevő ajándékokat kapott, érem került mindenki nyakába, és megkapták a spiccbotot is, amivel a nap folyamán horgásztak.

Végül Puskás Norbert megköszönte Bontó Árpádnak, a szombathelyi Decathlon áruház vezetőjének, Geröly Zsoltné egyéni vállalkozónak, illetve Süle Andrásnak a Pesca Bt. tulajdonosának a támogatást, hiszen ők is ajánlottak fel ajándékokat ehhez a csodálatos napohoz. A rendezvény hatalmas öröm volt minden résztvevőnek, és mindenki annak reményben indult haza: fogunk mi még együtt horgászni a vasi vizeken.

Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

6.78°  Páratartalom: 91%