Széchenyi Terv Plusz

Indul a XV. Vasi Vizeken és Földeken Általános Iskolai Horgászvetélkedő

2020.01.17. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az általános iskolák között immáron XV. alkalommal kiírja a Vasi Vizeken és Földeken elnevezésű Ifjúsági Horgászvetélkedőt. A jubileumi rendezvény megnevezésében történt változás ("Földeken") a horgászvizek, a horgászatnépszerűsítése mellett új területekre történő fókuszálásra utal. A verseny központi témakörei a következők szerint alakulnak az idei évtől: víz, hal, horgászat, helyi termékek fogyasztása általi környezettudatosság.

A vetélkedőre a Szövetség tevékenységi területén – elsősorban Vas –és Zala megyében - elhelyezkedő általános iskolák 4 fős csapatai nevezhetnek. A verseny célja, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a horgászat alapjaival, valamint a környezeti hatásokat szem előtt tartó helyben termelt élemiszerek fogyasztására is ráirányítja a figyelmet.

Célunk, hogy a horgászpalánták a létfenntartásukhoz nélkülözhetetlen táplálék kiválasztásakor olyan élelmiszereket válasszanak, amelyet lakóhelyükhöz minél közelebb, minél környezettudatosabb módon állítottak elő, ezzel közvetve is elősegítve a természetes vizek védelmét. A vetélkedő a LEADER      Helyi  Akciócsoportok     együttműködési  tevékenységeinek         előkészítése   és   megvalósítása    -  VP6-19.3.1-17     kódszámú  felhívás -  című pályázati program keretében a "Pinkától a Rábáig - a hal mint helyi termék" című projekt részeként valósul meg.

A versenyen résztvevő csapatok a fenti célok elérése érdekében kétfordulós elméleti levelező versenyen mérik össze tudásukat. A levelező fordulók zárásaként a csapatok egy helyszíni vetélkedőre jutnak tovább, ahol kiderül, hogy melyik csapat ismeri legjobban a vasi vizeket. A 2020. évben a szellemi tudás tesztelése mellett ismét sor kerül egy közös csapat horgászversenyre is.

A vetélkedő során a feladatok megoldásához elengedhetetlenül szükséges négy lelkes általános iskolás fiatal (10-15 éves korig), egy környezetszerető-támogató tanár (aki egyben a csapatvezető), egy rendszeresen olvasott e-mail cím, kreativitás, csapatszellem, valamint könyvtár- és internet használati ismeretek.

A nevezéseket 2020. február 21-ig várjuk az alábbi on-line nevezési felületen.

Amennyiben a vetélkedővel kapcsolatban további kérdések merülnének fel, abban az esetben örömmel állunk rendelkezésükre a 06-95-506-835-ös telefonszámon.

Nevezz, hogy Te is a győztesek között lehess!

 

Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

11.78°  Páratartalom: 66%