Széchenyi Terv Plusz

IN MEMORIAM Fürstinger Ottó

2024.04.24. Megosztom

Az elmúlt szombaton ismét elvesztettünk egy olyan embert, aki évtizedeken át szívvel-lélekkel szolgálta a horgászmozgalmat Vas vármegyében. Megrendülten tudatjuk mindazokkal, akik szerették és tisztelték, hogy egykori horgászvezető társunk, barátunk Fürstinger Ottó életének 82. évében elhunyt.

IN MEMORIAM Fürstinger Ottó

Fürstinger Ottó, vagy ahogy sokan ismerték, Ottó bácsi, nem csupán egy megyei horgászvezető volt, hanem egy olyan ember, aki szenvedéllyel és elkötelezettséggel dolgozott a vasi vizekért. Fürstinger Ottó több mint 22 éven át volt Vas vármegye elismert horgászvezetője. A rendszerváltás előtt 1982-ben a MOHOSZ Vas megyei Intéző Bizottsága alatt kezdte pályafutását és aktívan dolgozott azért, hogy a horgászmozgalom Vas vármegyében erősödjön és fejlődjön.

Az 1990-es években, a rendszerváltást követően, amikor az a Magyar Országos Horgász Szövetség közgyűlése úgy döntött, hogy az alulról-felfele építkezés lenne a célszerű a horgászmozgalomban, Fürstinger Ottó munkát és fáradságot nem sajnálva vett részt a területi horgászszervezet főtitkáraként a szervezeti átalakulásban. 1993-ban létrejött a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, melynek első ügyvezető elnöke lett Horváth József elnöksége idején. Egészen 2003-ig, nyugdíjba vonulásáig ügyvezető elnökként nagy felelősséggel és elkötelezettséggel irányította a szervezet munkáját. Nevéhez fűződik, hogy a 2000-es évek elejére országos viszonylatban egyedülálló módon sikerült megszereznie szinte az összes vasi horgászvíznek a halászati jogát a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének, illetve költségtakarékos gazdálkodásának eredményeként jelentős megtakarítással alapozta meg a szervezet vagyonát.  Fürstinger Ottó horgászvezetői pályafutása alatt mindig emberséges és segítőkész személyiség volt. Szabadidejében, ha tehette a lakóhelyéhez közeli Gyöngyös-patakra járt horgászni pisztrángra és domolykóra.

Fürstinger Ottó horgásztársunk emlékét megőrizzük, és a horgászmozgalom mindig hálás lesz az áldozatos munkájáért és szolgálatáért. Nyugodj békében Ottó!

Temetése 2024. április 26-án, pénteken a 15 órai gyászmisét követően, 15.30 órakor lesz a Gyöngyösfalun, a  ludadi temetőben.

Kép: 2023. július 8-án készült a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Pinka-völgyi Halas Napján, ahol Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök a Szövetség fennállásának 30. évfordulója alkalmából hivatalosan is köszönetét fejezte ki a több évtizedes horgászközösségi munkáért Fürstinger Ottónak.



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

19.45°  Páratartalom: 64%