Széchenyi Terv Plusz

IN MEMORIAM - CSISZÁR ISTVÁN (1949-2018)

2018.11.06. Megosztom

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége örökös tiszteletbeli elnöke, Csiszár István 2018. november 04-én, életének 69. évében váratlanul elhunyt.

Csiszár István a vasi horgászközösség fejlődéséért elkötelezett, az újításokra nyitott, nagy munkabírású, példás hozzáállású horgászvezető volt. Már fiatalon, az 1980-as évektől kezdve a lakóhelyéhez kötődő Celldömölki Lokomotív Horgász Egyesületben több aktív feladat ellátásával járó tisztséget töltött be évtizedeken keresztül. A kezdetekben ifjúsági felelős,  titkár, végül egyesületi elnök lett. Kiemelkedő egyesületi munkájának elismeréseként, már 1992-ben a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége legjelentősebb elismerését a Vas megye Horgászsportjáért kitüntetést is megkapta. 1998-ban a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Közgyűlése elkötelezett munkájának eredményeként Csiszár Istvánt választotta a szervezet elnökének, aki társadalmi munkában 15 évig - három cikluson keresztül - vezette a szervezetet. 

Elnöksége kezdetén országosan egyedülálló módon nyerte el a Szövetség szinte az összes vasi horgászvíz halászati jogát, ezzel hosszútávon biztosítva, hogy a vasi horgászok egy engedéllyel tudták szinte valamennyi vasi vízterületen gyakorolni hobbijukat. Elnökségének második ciklusában már nagyon korán megértette az EU-s csatlakozásból eredő pályázati lehetőségek jelentőségét a megyei horgászszervezet további fejlődéséhez, megerősítéséhez. Ezen időszakban épült meg határon átnyúló pályázati támogatás segítségével a Szövetség első saját tulajdonú Horgászturisztikai Központja Vaskeresztesen, valamint több Vas megyei patakon, folyón élőhelyfejlesztések történetek.  Az elnökségének utolsó szakaszában a Szövetség új vasi és zalai horgászvizekkel, valamint megye határokon kívüli tagegyesületekkel is gyarapodott, ezzel a Szövetség a Nyugat-dunántúl egyik meghatározó közhasznú civil szervezete lett. Csiszár István több évtizedes áldozatos horgászszervezeti munkájának elismeréseként a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Küldöttgyűlése 2013.évben örökös tiszteletbeli elnöki címet adományozott részére. Horgászszervezeti munkássága mellett magánéletében sikeres építőipari vállalkozást alapított és vezetett évtizedeken keresztül, ahol a jövő szakmunkás tanulóit is oktatatta.

Nehéz ezt elhinni és felfogni, hogy többet már nem találkozunk a vasi vizek partján! A hátrahagyott úton most már nekünk kell haladni. Hozzád méltóan, nélküled. Nyugodjál békében!  A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ezúton is kifejezi részvétét szeretett és nagyra becsült elnökünk családjának. Végső nyugalomra helyezése  2018. november 12-én 11 órakor lesz a celldömölki temetőben. Lelki üdvéért a gyászmise előtte 10 órakor lesz a celldömölki katolikus templomban.  A vasi vizek több ezer horgásza, horgászvezetője nevében bánatosan búcsúzik:

Seregi Miklós elnök                Puskás Norbert ügyvezető elnök

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

 

 



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

4°  Páratartalom: 89%