Széchenyi Terv Plusz

Idén Karácsony alkalmából Gréta a Mi Hősünk Alapítványt támogattuk

2022.12.22. Megosztom

Vas megye legnagyobb közhasznú civil szövetségeként évek óta különböző módokon igyekszünk segíteni - Karácsony környékén – a jó ügyeket és embertársainkat, hogy a számukra biztosított segítséggel is szebb legyen az ünnepük. A Pinka-völgyében működő szervezetként az idei évben a Gréta a Mi Hősünk Alapítványra esett a választásunk. Az Alapítvány célja, hogy Geosits Gréta minél előbb teljes értékű életet élhessen!

Jövőre a 30. jubileumát ünneplő Szövetségünk elnöksége decemberi ülésén úgy határozott, hogy a Szövetség a „Gréta a Mi Hősünk” Alapítványt most Karácsonykor egyszeri 80.000 Ft adományban részesíti és a - 30. jubileumi évben - 2023. április 30-ig minden eladott „1”-es megyei felnőtt éves területi jegy után 200 Ft-al járul hozzá az Alapítvány céljaihoz.

Gréta és családja Pornóapátiban élnek. Gréta még óvodás volt, amikor a betegséget felfedezték. A betegség - a neve agyi aneurizma – nagyon veszélyes, mert a lufik az érfalon bármikor eldurranhatnak. Semmi megerőltetőt nem csinálhat, és jobb, ha kerüli még a megfázást is. Ma már negyedik osztályos a felsőcsatári iskolában, harmadiktól egyéni tanrendben magántanulóként tanul. Édesapja, Geosits Norbert és édesanyja Geosits-Obersinner Klotild váltott műszakban dolgoznak a vaskeresztesi MAM gyárban, hogy mindig legyen a gyermekkel valaki otthon. A nagyszülők túl idősek már, nem vonhatók be a család mindennapi feladatainak ellátásába. Grétával tanulni is kell, délelőttönként gyógytornája van, és fejlesztéseket kap. Gréta eddigi két műtétje sikerült, de még több értágulata is van, ezért további műtétekre van szükség, az agyi értágulatokat csak egyenként lehet operálni. Sajnos jelenleg Magyarországon már nem biztosított az OEP által is támogatott műtét elvégzése, így kénytelenek külföldön keresni a megoldást. A külföldi műtétek zökkenőmentes finanszírozása érdekében a szülők létrehoztak egy alapítványt, melyen keresztül bárki hozzájárulhat Gréta gyógyulásához. Külföldön egy ilyen beavatkozás privátban hatvanezer euró, és a Grétának még hét-nyolc műtéte van hátra. 

Elmúlt kedd délután Gréta és családja személyesen vették át a Vasi horgászközösség felajánlását, melyet a szervezet képviseletében Puskás Norbert ügyvezető elnök adott át. Akinek lehetősége van az egyéni adományokkal is támogassa Grétát, hogy minél előbb teljes értékű életet élhessen!

A Gréta a Mi Hősünk Alapítvány számlaszáma:

10918001-00000119-48270013

A család nevében köszönjük a támogatást és a hír megosztásokat!



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

14°  Páratartalom: 54%