Idén is színes programok és finom halételek lesznek a Pinka-völgyi Halas napon

2022.06.08. Megosztom

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Pinka-Völgyi Halas Nap Vaskeresztesen, az Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központban 2022. július 9-én szombaton.

Idén is színes programok és finom halételek lesznek a Pinka-völgyi Halas napon

A szervezők, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége fontosnak tartja, hogy ez a nap a horgászat, a halételek iránt érdeklődő közönségé, a családoké lehessen.

Ebben az évben is megrendezésre kerül a barátságos horgászverseny, majd a családok, baráti társaságok részvételével jobbnál jobb ételek készülnek a halétel készítő versenyen. Idén a gasztronómia szerelmeseinek igazi kuriózummal készülnek a szervezők: a Halimádók konyhája főzőshow vendégeskedik a rendezvényen, ahol Andrejszky Zoltán fog főzni.

A halétel kóstolási palettán új elem lesz a Panarini cég által forgalmazott halbász kolbász, ami ehető juhbélbe töltött, egyedi termékújdonság, 90% feletti halhús tartalommal rendelkezik. Egyik fő alkotóeleme a cég saját nevelésű keszthelyi tokhala, ami a halak csúcskategóriájába tartozik. A főzőcsapatok háza táján minden évben remek a hangulat, a tálalás után szívesen látják az érdeklődőket egy kis kóstolóra.

Az Alpesi Fogadó rendezvényterében a Szentpéterfai HKD Gradisce tánccsoport lép fel délután, ezt követően a Vaskeresztesi hagyományőrzők műsorát láthatjuk. A köszöntések, ünnepélyes eredményhirdetés után a legkisebbek gyülekezhetnek a színpad előtt, hiszen fellép az Alma együttes. A fülbemászó slágereket a legkisebb rajongók szüleikkel együtt énekelhetik a zenekarral. A gyerekeket délután lufi kánaán, csúszdás légvár, halas gyermekjátékok, arcfestés és bohócműsor is várja.A horgászat iránt érdeklődők a Tacklebait horgászati bemutatón leshetnek el újabb technikákat és ismerkedhetnek meg a cég kiváló termékeivel. A rendezvényen a Mittl pincészet jóvoltából borkóstoló is lesz.  A halételek kóstolására ötszáz forint hozzájárulás megfizetésével lesz lehetőség: az érdeklődők halászlevet, sült halat, halburgert és halbászt kóstolhatnak.

Az esti tombolasorsoláson az idei évben is értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra. A napot a Žgano együttes koncertje zárja. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége minden érdeklődőt szeretettel vár ingyenes programjain. Részletes információ és nevezés a www.vasivizeken.hu oldalon és 06-94-506-835-ös telefonszámon!  Horgásszunk, főzzünk, szórakozzunk együtt 2022. július 09-én Vaskeresztesen!

 

Horgászverseny kiírása és az on-line nevezés elérhető itt:

-Hobbi kategória >>>

 -Ifjúsági kategória>>>

- Versenyző kategória >>>

Halászléfőző -és halételkészítő verseny kiírása és az on-line nevezés elérhető itt >>>

Fotóink az előző évi Pinka-Völgyi Halas Napon készültek. (Fotók: Nagy Gina)

 

Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

18.36°  Páratartalom: 77%