Széchenyi Terv Plusz

Idén is remekül sikerült a Szövetség horgásztábora

2021.08.04. Megosztom

Előadások, strandolás, kirándulás, halsütés az esti tábortűznél, célbadobó verseny és sok-sok horgászat - ilyen programokkal várta a gyerekeket a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének hagyományos nyári tábora, ami július 26-tól július 30-ig tartott Vaskeresztesen. A táborban 33 gyermek vett részt bentlakásos és napközis rendszerben a megye minden részéből.

Idén is remekül sikerült a Szövetség horgásztábora

Hétfő reggel indult el a horgásztáborunk, 23-an ottalvós rendszerben, a többiek napközisként jöttek, de ők is általában estig maradtak, nehezen váltak meg a gyerekek aznapra a horgászobotoktól. Az vaskeresztesi Alpesi horgásztóba az év során többször volt telepítés, ennek és a táborozók ügyességének köszönhetően, néhányan már rögtön túl is voltak az első pontyfogáson, amuron.

A program másnap reggel szoba -és sátorrend versennyel folytatódott, valamint célbadobás gyakorlással, majd Németh Balázs délután egy nagyon érdekes feeder horgászati bemutatót tartott, végül természetesen non-stop peca következett. 

Táborvezető csapatunkhoz kicsit később csatlakozott Kovács Péter ifjúsági bizottsági tagunk, aki szerda délelőtt finomszerelékes horgászati bemutatót tartott. A fiatalok kipróbálhatták a versenyhorgászat egyik kiváló módszerét a rakós botozást.

A nagy meleg miatt ebéd után két program lehetőségük volt a srácoknak: a csapat egyik fele strandolni ment, a másik fele készült a tábori horgászversenyre. Késő délután megtartottuk a horgászversenyt, melyre kilátogatott a Szombathely Televízió stábja is.

 

Az Alpesi Fogadóban a megszokott kiváló vacsora várta a fiatalokat,majd esti horgászat következett. Az est zárásakánt Monos Tibor horgászbarátunk keszeget és harcsát sütött a fiataloknak, melyet ezúton is köszönünk.

Csütörtökön reggeli tornával indult a nap Kovács Péter jóvoltából, majd ezt követően gyors reggeli volt az Alpesi fogadóban és indulás az Abért tavi horgászkirándulásra busszal. Az Abért tavi halak kapó kedve igen jó volt így nagy élményekben volt része a fiataloknak.

Jöttek a pontyok, keszegek, kárászok, volt olyan, ami még a pecabotot is berántotta. Késő délután megtartottuk a horgászverseny és a szobarend verseny eredményhirdetését, ahol a fiatalok rengeteg édességet, üdítőt nyertek. A legjobb pecások értékes horgászfelszereléseket is kaptak. A horgászati tudás bővítésére minden táborozó egy kiváló horgászkönyvet is kapott az emléklap mellé.

A tábori horgászversenyen Linter Hunor végzett az élen, míg a második helyet Szecsődi Márton szerezte meg, a bronzérmet Pulay Patrik akaszthatta a nyakába. Természetesen az utolsó este is pecával zárult, majd reggel gyors rendrakás és még ebédig egy kis horgászat következett.

Köszönjük Kovács Ákosnak, Kádi Szabolcsnak, Koltai Máté Márknak, Kovács Péternek és Szekeres Balázsnak a tábor megrendezésében nyújtott rengeteg segítséget! Az Alpesi Fogadó csapatának is köszönet a finom ételekért és a vendéglátásért!
További kellemes nyarat kívánunk minden fiatalnak!

A VASI VIZEKEN Horgásztábor a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program részbeli támogatásával valósult meg.



Köszönjük a támogatást!

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

12.81°  Páratartalom: 50%