Széchenyi Terv Plusz

Horváth Zsolt és Bálint Gábor remekelt vasárnap a Vasi Vizeken Kupán

2017.09.15. Megosztom

Horváth Zsolt és Bálint Gábor remekelt vasárnap a Vasi Vizeken Kupán

Véget ért a Vasi Vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat idei utolsó fordulója, mely az Ölbői tavon került megrendezésre a vasárnapi napon. A versenysorozat utolsó állomására már csak azok nevezhettek a versenykiírás szerint, akik a korábbi fordulókból legalább kettőn részt vettek, így eredményeik számíthattak a végső összetett rangsorban. A vasárnap reggeli regisztráció során 16 fő felnőtt, 10 fő versenyző és 2 fő ifjúsági horgász adta le nevezését hobbi és versenyző kategóriában.

 

A helyek kisorsolását megelőző technikai értekezleten elhangzottak a legfontosabb szabályok, szektor kiosztások. Végül a hobbi kategória indulói két szektorban a „Bojlis tavon”, míg a versenyzők a „versenytavon” kaptak helyet és kezdhették meg a felkészülést a döntő fordulóra. Mindhárom kategóriában még többen is jó esélyekkel pályáztak, akár a végső győzelemre, akár a dobogós helyezések elérésére, ezért nagy izgalommal vette kezdetét a 4 órás verseny. Az első óra egy kissé eseménytelenül telt, a halak nem igazán kapkodtak a csalik után.

      

A hobbi horgászok között voltak, akik ezt megelégelték és inkább kishalazást választották, bízva abban, hogy ez a végelszámolásnál kifizetődőnek bizonyul. Féltávnál viszont egyre inkább beindult a halfogás és szebbnél-szebb pontyokat, keszegeket sikerült horogra csalni a pecásoknak.


          

Felnőtt hobbi kategóriában a legnagyobb esélyesek nagy csatát vívtak egymással, amiből aztán Bálint Gábor (Körmendi Munkás HE.) pecása jött ki a legjobban, 42 260 grammal végzett az első helyen. A másik szektor győztese Nagy Ferenc(Kerkafalvi HE.) lett, akinek a 12 150 grammos fogása ezúttal a második helyre volt elég. Harmadik helyezett Németh Gábor (Ölbői SHE.) lett 22 740 grammal. Versenyző kategóriában Horváth Zsolt (Szentgotthárdi HE.) remekelt, 39 890 grammos teljesítményével kiemelkedett a mezőnyből. Őt Incze Tamás (Kőszegi SHE.) követte a képzeletbeli dobogón22 200 grammal. Szoros küzdelemben a bronzérmes végül Kovács Ákos (Büki HE.) lett, 15 830 grammal. Ifjúsági hobbi kategóriában a két induló közül, kis különbséggel ugyan, de Koltai Máté Márk (Kerkafalvi HE.) jobbnak bizonyult Kovács Viktornál (Vasvári HE.), akinek ezúttal a második hely jutott. Az eredményhirdetés során az Ölbői tórendszer tulajdonosa házigazdaként Hartwig Tamás és a Szövetség ügyvezető elnöke Puskás Norbert adta át a kupákat, érmeket az M4 Sport Pecatúra horgászmagazin kamerái előtt.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ezúton gratulál a versenysorozat minden indulójának és köszönjük az egész éves, sportszerű, barátságos hozzáállást!

Reméljük a jövő évi versenysorozatra is hasonlóan szép számmal neveznek majd a horgászaink!

A versenysorozat végeredményét az alábbiakban közzétesszük honlapunkon és kérjük alaposan nézzék át a versenysorozaton indulók a végleges eredménylista kihirdetéséig. A versenysorozat előzetes eredménylistájában, ha elírást, vagy esetleg számítási problémát észlel, kérem jelezze felénk ezt az info@vasivizeken.hu  e-mail címre.

Versenyző kategória >>>
Hobbi kategória >>>
Hobbi ifjúsági kategória >>>



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

7.25°  Páratartalom: 66%