Széchenyi Terv Plusz

Horgászok és halászléfőzők versengtek a hétvégén

2009.08.31. Megosztom

108 versenyző regiszráltatta magát a vasárnapi törpeharcsafogó versenyre

Az augusztus végén immáron hetedik alkalommal a Szombathely Csónakázó tavon megrendezett Rádió Szombathely 97,1 - Euro Peca Kupa törpeharcsafogó verseny rekord számú részvétellel zajlott le. A verseny délelőttjén 67 hobbi horgász, 9 versenyző kategóriás és  32 ifjúsági horgász foglalt helyet az általa húzott rajthelyen. A jó hangulatú horgászverseny legfőbb célja a rendkívül káros törpeharcsa állomány gyérítése volt. A szóban forgó nem őshonos halfaj olyannyira megtalálta a lét feltételeit az új hazájában évtizedekkel ezelőtt, hogy komoly mértékű szaporodásra vagy gyarapodásra képes, és ezzel erősen negatív hatást gyakorol az őshonos állományokra, akár közvetlen táplálék- és élőhely-konkurenciája is az őshonos halaknak.  Az idei évben a horgászversennyel párhuzamosan a második alkalommal megrendezésre került a Rádió Szombathely 97,1 - Euro Peca halászléfőző verseny is, melyre az idén 6 csapat nevezett. A verseny hivatalos megnyitóján Keppel László a szervezésért felelős Elektromosok Sporthorgász Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót a verseny főszervezőjének Puskás Norbertnek, aki részletesen ismertette a versenymenetét és szabályait. A horgászhelyek sorolásakor minden induló egy Rádió Szombathely feliratú pólót és egy "Elektromos” horgászsapkát vehetett át. A versenyt megelőző viharos szombat ellenére vasárnapra nagyon kellemes nyárvégi időjárás alakult ki, melynek mind a szervezők, mind a résztvevők nagyon örültek. A négy órás verseny során a törpeharcsák rendkívül ügyesen kerülték el  bevetett 108 db. felcsalizott horgot. A szervezők folyamatosan figyeltek a szabályok betartására, de horgásztársak is nagyon sportszerűen versenyeztek. A többség az úszós módszerrel próbálta becserkészni a törpéket kisebb-nagyobb sikerrel. A versenyen a legjobb fogási eredményt Németh Csaba érte el, aki 2080 gramm törpeharcsát fogott hobbi kategóriában.

    

 További képek megtekinthetőek itt >>>

 A versenyzőknél Magyar László végzett az élen 1610 grammal, míg az ifiknél Szekér Ádám remekelt 1430 gramm súllyal. A versenyen az összfogás 62.730 gramm lett, mely az előző évekhez hasonlítva átlagos fogásnak mondható. A horgászverseny alatt elkészültek a halászlevek is, melyet öttagú zsűri bírált. A zsűri egyöntetű tetszését nyerte el a HÁROFIT Közhasznú Egyesület által főzött halászlé. A csapat az idén először indult a versenyen és annak ellenére, hogy később kezdték a főzést mégis kiváló halászlével álltak elő. A főzőhelyeken a zsűrizést követően sorra érkeztek a barátok, ismerősök kóstolni a jobbnál-jobb halászléket. Nézelődök közül is többen megkóstolták a halászléket, mert a csapatok a bogrács kiürüléséig szívesen láttak vendégül mindenkit egy tál halászlére.

 

A horgászverseny mérlegelését is népes érdeklődő tömeg követte nyomon. Az eredmények kiértékelését követően elérkezett a mindenki által várt eredményhirdetés, ahol rengeteg emléktárgy és tárgyjutalom talált gazdára. A verseny eredményhirdetésén gratulált minden versenyzőnek Keppel László az Elektromosok SHE. elnöke, majd Puskás Norbert főszervező ismertette a rendezvény támogatóit és a szponzorok jelenlévő képviselőinek emléktárgyak kerültek átadásra. A halászléfőzőknek  Kőszegfalviné Pajor Klára a Szombathely Civil Kerekasztal elnöke adta át a jutalmakat, ezt követően versenyző kategória helyezettje Dankovics Nórától a Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Kulturális és Civil irodájának munkatársától vehették át ajándékukat. A hobbi horgászoknak Csécs Sándor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke adta át a serlegeket, míg az ifjúsági horgászok  Keppel László Elektromosok SHE elnökének gratulációjával vehették át a díjakat. Számos különdíj került átadásra, melyet Sárkány László a 97,1 Rádió Szombathely értékesítési vezetője és Gerencsér Imre a Vasi Rendőr Sportsegély és Sportegyesület képviselője adott át.

   

A versenyen az alábbi eredmények lettek kihirdetve:

Hobbi kategória:

I. hely                  Németh Csaba    2080 gramm

II. hely                 Kánya László     1900 gramm

III. hely:              Pajtli Szabolcs    1900 gramm

Versenyző kategória:

I. hely:    Magyar László                   1610 gramm

II. hely:   Varga Bálint                     1290 gramm

III. hely:   Süle András                    1240 gramm

    

Ifjúsági kategória:

I. hely:    Szekér Ádám                   1430 gramm

II. hely:   Borsos Attila                    1130 gramm

III. hely:  Németh Zoltán                  800 gramm

Halászléfőző verseny:

I. hely                  Hárofit KHE.

II. hely               Marcali vidrák

III. hely              Castrum Ferrum

Különdíjak:

Női kategória:

I.hely:                 Szabados Rebeka          500 gramm

II. hely:               Farkas Boglárka            390 gramm

III. hely:              Bozi Bettina                  280 gramm

14 év alatti legjobb:                      Kónya Dániel                   670 gramm

50 év feletti legjobb:                     Endrődy Zoltán              1420 gramm

Legidősebb horgász:                     Hegedüs Béla                  220 gramm

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

A verseny részletes eredményei letölthetőek itt>>



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

13.14°  Páratartalom: 96%