Széchenyi Terv Plusz

Horgászattal ismerkedtek a Celldömölki Foci táborozók

2022.08.18. Megosztom

A focitábor szervezői keresték meg Szövetségünket bő egy hónappal ezelőtt, hogy a tábor egy programjaként szeretnének ellátogatni a helyi tóra és a gyerekek látókörét szélesítve kipróbálnák a horgászatot. A felkérésnek természetesen nagy örömmel tettünk eleget, így augusztus elején megrendezésre kerülhetett egy remek hangulatú horgász foglalkozás a celldömölki tó partján.

Horgászattal ismerkedtek a Celldömölki Foci táborozók

Karácsonyi Tamás halászati őrünk közreműködésével 2022. augusztus 05-én a celldömölki Foci táborban résztvevő fiatalok először egy érdekes horgásztanodai előadáson vehettek részt, ahol megismerkedhettek a horgászat alapjaival. 

A bemutatót közös etetőanyag keverés követte, majd megkezdődhetett a spiccbotokkal való ismerkedés. A gyerekek között voltak, akik már rutinosabbnak számítottak és némi tapasztalattal rendelkeztek a pecázás terén, de voltak olyanok is, akik még sosem próbálták ezt a remek szabadidős tevékenységet.

A frissen megszerzett tudást egy barátságos verseny keretében rögtön kamatoztathatták az újdonsült horgászpalánták. A helyek elfoglalása előtt 3 fős csapatok kerültek kialakításra. A kiosztott botokkal egyidejűleg minden csapatban egyszerre két fő pecázhatott. A harmadik társ pedig olykor segítőként tanácsokkal, egy gyors pecabot csere után pedig halfogással segítette az eredményes szereplést.

Szerencsére sikerült jó néhány halat is fogni. Többnyire apróhalak voltak a jellemzők, de akadt horogra nagyobb dévérkeszeg, törpeharcsa és még compó is. Ezen a vidámsággal teli napon nem az eredményen volt a hangsúly, így mindenki díjazásban részesült. A rendezvény célja az volt, hogy minél többen megismerkedjenek és esetleg megszeressék a horgászatot. A gyerekek széles mosollyal az arcukon hagyták el a tópartot.

Köszönetünket fejezzük ki Pozsonyi Gábornak,
aki a cikkünkben felhasznált, kiváló képeket készítette.

Az esemény képgalériája megtekinthető ide kattintva.

Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

6.22°  Páratartalom: 82%