Széchenyi Terv Plusz

Himfai-tó horgászati hasznosítása -

2014.01.03. Megosztom

A Szövetség államháztartáson kívüli civil szervezetként, a tagok által fizetett díjakból már nem tudja vállalni a jövőben az állami tulajdonban lévő Himfai Környezetvédelmi-tó  vízjogi üzemletetését és a vele járó karbantartási feladatok ellátását, valamint a kapcsolódó használati díjak megfizetését. A tavon alapvetően megváltoztak azok a feltételek és körülmények /túlburjánzó védett súlyom megjelenése/, amelyek a halászati jog gyakorlásául szolgáltak.  A tavon jelentős mértékben esett vissza a horgászok jelenléte a környezetvédelmi előírások miatti korlátozásokból eredően is.  A halászati jog és a vízjogi üzemeltetési kötelezettség  visszaadására vonatkozó szándékunkat közöltük a vagyonkezelő Szombathelyi Erdészeti Zrt-vel, és a vízjogi, valamint halászati ügyekben illetékes hatóságokkal.

 

2013. október 12-i Intéző Bizottsági ülés határozatának megfelelően 2013. október 18-án a Vas megyei Halgazdálkodási Hatóságnak megküldtük a halgazdálkodási jogunkról történő lemondást - a több évtizedes halgazdálkodásunk után jogosan járó- kárigényünk megjelölése mellett. A halászati haszonbérleti szerződés felmondása és vízterület újra pályáztatása jelenleg is folyamatban van.

Szövetségünk 2014. január 01-től a tóra már nem ad ki területi jegyeket és az új haszonbérlő állami kijelöléséig általános horgászati tilalmat rendelt el a tavon. 

Azon sporttársainknaka akik a  Himfai tavon horgásztak köszönjük az elmúlt közös évtizedeket és a jövőben reméljük a Szövetség több vízterületén is megtalálják a számukra megfelelő horgászati lehetőséget.



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

22.33°  Páratartalom: 62%