Széchenyi Terv Plusz

Megyei Küldöttgyűlést tartott a Szövetség a hétvégén

2019.05.27. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Vaskeresztesen tartotta hagyományos évértékelő Küldöttgyűlését szombaton, melyen a Szövetség vezetői beszámoltak az elmúlt év történéseiről és az idei év terveiről.

A Szövetség elnöke Seregi Miklós az ülés kezdetén köszöntötte a megjelent vendégeket és a horgászegyesületi küldötteket, majd a tavaly elhunyt, társadalmi elnöki tisztségét tizenötévig betöltő Csiszár Istvánra emlékeztek a küldöttek egy perc néma felállással.

A hivatalos napirendek előtt  Seregi Miklós a Szövetség nevében megköszönte az együtt töltött közel tíz évet a Szövetség - júniusban leköszönő - jogi képviselőjének Dr. Kaczamrskiné Dr. Kerék Erzsébetnek és kiváló munkájának elismeréseként Elnöki Elismerő Oklevelet adott át Puskás Norbert ügyvezető elnökkel közösen  a Szövetség érdekében végzett kiváló szakmai munkáért. 

A 2019. évi Megyei Küldöttgyűlésen az első napirend a kitüntetések átadásával folytatódott. Seregi Miklós elnök Vas megye horgászatáért kitüntetésben részesítette elsőként Endrődy Zoltánnét  a Pannónia HE. leköszönt gazdasági felelősét, aki mindig precíz és igényes, áttekinthető adminisztrációval, könyveléssel, SZÁK programvezetéssel segítette az egyesületet. A Pannónia HE egyesületi horgászversenyeinek állandó segítője, szervezője volt. A 2019. évtől már nem tudja tovább folytatni a tevékenységet, ezért köszönt le férjével együtt az egyesület vezetéséről.

Szintén Vas Megye Horgászatáért kitüntetést vehetett át Fördős István a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hivatásos halászati őre. Fördős István a Megyei Szövetség hivatásos halászati őre 2004. április 13. óta. A hivatásos halőri munka előtt is már aktívan segítette társadalmi halőrként a Vas Megyei Horgász Szövetséget. A 15 éves halászati őri munkájában a szakszerűség mellett mindig rugalmasság és segítőkészség jellemezi. Szombathely térségi halászati őrként meghatározó szerep jutott mindig neki a horgászegyesületek, bizományosok és a Szövetség Iroda közötti ügyek intézésébe, valamint a horgászvizsgáztatásban.  A Vaskeresztesi Központ létrejöttét követően aktívan kivette a részét a Szövetség körüli karbantartási munkákból, feladatokból.  A munkaköri kötelességein túl aktívan segíti horgászegyesületét a Spartacus Horgász Egyesületet.

Vas megye horgászsportjáért elismerésben részesült Pajtli Ferenc a Spartacus HE titkára. Több, mint 10 éve látja el magas szinten titkári munkáját az egyesületi horgásztagság gyarapítása érdekében.  Egyesületi tevékenysége ennél korábbra nyúlik vissza, mert számos önkéntes munkában, halőrzésben, programszervezésben vett részt korábban Neu Aladár egyesületi elnök mellett is. Elkötelezett munkája révén a megye legnagyobb egyesületei közé került közel hatszáz fős tagsággal a Spartacus HE. A Szövetség Versenysport Szakbizottságának tagja, ahol a hobbi kategóriában induló versenyzők képviseletét látja el. Pajtli Ferencre társadalmi halőrként is mindig lehetett számítani az Újperinti halőrzés, társadalmi munka területén.

Gerencsér Imre az Elektromosok SHE. küldötte, a Megyei Versenysport Szakbizottság tagja is az idei évben részesült Vas megye horgászsportjáért elismerésben. Rendőrségi összekötőként került 15 évvel ezelőtt kapcsolatba a Szövetség halvédelmi tevékenységével. Elkötelezett munkája révén kiváló együttműködés alakult ki a Rendőrség és a Szövetség között. Rendőri hivatása mellett versenyhorgászként számos Vas megyében megrendezett rendőrségi horgászverseny ötletgazdája és megvalósítója. Hobbi horgászok képviseltét látja el elsődlegesen a Szövetség Versenysport Szakbizottságában és közreműködik versenyek szervezésében. Nevéhez kötődik több, mint 10 éve  minden évben megrendezésre kerülő páros törpeharcsa fogó verseny. Az Elektromosok Sporthorgász Egyesületben is számos társadalmi funkciót töltött be az elmúlt évtizedekben.

Ezt követően tagok egyhangúan elfogadták a Felügyelő Bizottság beszámolóját, majd a Szövetség ügyvezető elnökének, Puskás Norbertnek a szakmai évértékelőjét tárgyalták meg. A beszámolóból kiderült, hogy tavaly a szövetség 27 tagegyesületébe 9117 horgász lépett be, ez 570-nel haladja meg a 2017-es 8547 fős rekordot. Az elmúlt öt évben sikerült csaknem megduplázni a regisztrált horgászok számát a megyében, ennek következményeként folyamatosan nőtt a halasítás is a szövetségi vizeken. Éves területi jegyet a felnőtt horgászok közül 2631-en váltottak, ami 207-el több, mint tavalyelőtt.
A haltelepítések gyakorisága és mennyisége is meghaladta az elmúlt évek számait. Pontyból a tervezett 28 ezer 600 kg helyett több mint 48 ezer kg, míg vegyes keszegből 5 ezer 400 kg helyett több mint 16 ezer 600 kg került a vasi vizekbe. Sikerült a ritkán beszerezhető őshonos halfajok fiatal egyedeiből is kihelyezni a vizekbe: tavaly 3 ezer compó és a pergető horgászok egyik kedvencének számító balinból 25 ezer 500 talált új otthonra. Előnevelt halakból összesen 239 ezer darab került a vizekbe. 

A korábbi évekhez hasonlóan a rendezvényekből sem volt hiány, például a horgászat és a halfogyasztás népszerűsítése érdekében ötödik alkalommal rendezték meg – a szövetség fennállásnak 25 éves jubileumi ünnepségével egybekötve – a Pinka-völgyi halas napot Vaskeresztesen. Nagy népszerűségnek örvendett a 13. alkalommal megrendezett Vasi Vizek általános iskolai horgászvetélkedő és a több évtizedes hagyománnyal bíró Vasi Vizeken horgásztábor is. A szakmai beszámolót követően elhangzott gazdasági beszámolóból kiderült, hogy az elmúlt év pozitív pénzügyi eredménnyel zárult, majd szavazással elfogadták közhasznúsági jelentést a küldöttek. Az ülésen a munkaterv-, és programnaptár is napirendre került, de jóváhagyták a küldöttek a tagdíjra és az idei év költségvetésére vonatkozó előterjesztéseket is. 

​​A különfélék között a küldöttek tájékoztatást kaptak a közeljövőben várható a horgászszervezeti változásokról, támogatási rendszerekről és a horgászokmányok, jegyek elektronikus rendszerben történő kiadásáról.

A díjazottaknak ezúton is szívből gratulálunk sok erőt, egészséget kívánunk a jövőben!

Kapcsolódó képgaléria


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

2.89°  Páratartalom: 93%