Széchenyi Terv Plusz

Hetedik alkalommal volt Műlegyező Országos Bajnokság a vasi vizeken

2012.04.16. Megosztom

.

A Magyar Országos Horgász Szövetség megbízásából a hétvégén megrendezésre került a VII. Műlegyező Országos Bajnokság. A versenyzők pénteken este technikai értekezlettel egybekötött megnyitón vettek részt, ahol kisorsolásra került a szombati versenyfordulók rajthelyei. A Magyar Országos Horgász Szövetség nevében Csécs Sándor MOHOSZ alelnök köszöntötte a megjelenteket, majd Puskás Norbert a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke ismertette a versennyel kapcsolatos aktuális információkat. Szombaton kora reggel a benevezett 17 sporthorgász találkozott a pályabírójával és közösen a megkeresték rajthelyeiket. A Gyöngyös patak tiszta vize és a szombati borongós időjárás nagy kihívás elé állította a versenyzőket. Az első szektorban lévők közül Monos Boldizsár remekelt 6 megfogott sebes pisztránggal, míg a második szektorban Virág István végzett az élen - precíz horgászattal - 9 db pisztránggal.

.

        

.

A délutáni forduló a Pinka patak pornóapáti szakaszán került megrendezésre, mely szintén nehéz versenypálya volt. Török Zoltán az első szektorban kitartó horgászattal kereste a pisztrángokat és ügyes horgászatának köszönhetően a három órás forduló végére 9 db pisztránggal végzett az élen. A másik szektorban Nyitrai István szoros versenyben előzte meg 8 db sebes pisztránggal Kóbory Gyulát, aki hét pisztrángot és egy domolykót fogott a sikeresen megválasztott műlegyeivel. A hűvös időjárási körülmények között megrendezett kétszer három órás versenyen minden induló tudását próbára tette és egyetlen elengedett pisztráng súlyos pont veszteséget jelentett az eredmények összesítésekor.

.

     

.

                                                    További képek megtekinthetőek itt >>>

.

A vasárnapi napon az ünnepélyes eredményhirdetés előtt külön díjakért célbadobó ügyességi verseny volt a Vas Megyei Horgász Szövetség vaskeresztesi ügyességi pályáján. A legjobb célbadobó Kovács Gergely lett, aki mindkét távolságon háromból három alkalommal sikeresen talált célba. Az eredményhirdetésre Vaskeresztesen került sor, melyen minden induló egy Pinka-völgyi Pisztráng Pálinkát vehetett át a Győri Likőr Zrt. képviseletében jelenlévő Barabás Attila elnök-vezérigazgatótól. A helyezetteknek Bárány Levente a MOHOSZ versenyfelelőse és Csécs Sándor MOHOSZ alelnök adta át az emléktárgyakat. A versenyen  a Vas Megyei Horgász Szövetséghez tartozó tagszervezetek sporthorgászai hozták el az első három helyet az idei országos bajnokságon, mely külön öröm a rendező Szövetségnek.

.

         

.

Végeredmény:

.

I. hely: Monos Tibor - 92 pont - 4 hsz.

II. hely: Mesterházy József - 40 pont - 5,5 hsz.

III. hely: Monos Boldizsár - 92 pont - 6 hsz.

.

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

.



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

11.78°  Páratartalom: 84%