Széchenyi Terv Plusz

Cser Dániel nyerte a vasi utánpótlás bajnoki címet

2022.05.21. Megosztom

Mai napon hat csapat részvételével a lukácsházi Abért II-es tavon kezdetét vette a 2022. évi GARBOLINO-TACKLEBAIT - Vas Megyei Egyéni és Csapatbajnokság, mellyel egyidejűleg került megrendezésre a DECATHLON - Vas Megyei Egyéni Utánpótlás Bajnokság is.

Cser Dániel nyerte a vasi utánpótlás bajnoki címet

A verseny szombati 4 órás fordulójaváltozékony időben zajlott. Reggel esővel indult a nap, majd kánikulai melegben zajlott a verseny. A szeszélyes időjárás ellenére a kifogott halak mennyiségében nagy visszaesés nem volt tapasztalható, az előző heti Abért-tó Kupához képest. A mérlegelés során sok szép pontyot, keszeget, amurt kellett lemérni a szervezőknek.

Az első napon átlagban 25-30 kg fogásra volt szükség a jobb szektor eredmények eléréséhez. Összesítésben, a legjobban Büki HE. csapata szerepelt, őket követi egy ponttal lemaradva a sorban az Elektromosok SHE I. csapat., míg a harmadik helyen Spartacus HE. I. áll.

Az első kör után még semmi sem dőlt el, nagyon szorosak a pontszámok.  Szükség lesz a záró napon való kiegyensúlyozott teljesítmény az élen állóktól, ha megszeretnék tartani vezető helyüket.

A csapatverseny mellett zajlik megmérettés a Vas Megyei Egyéni  Felnőtt Bajnoka címért is, mely a Csapatbajnokság két fordulójában elért összesített eredmények alapján kerül kihirdetésre.

  • Felnőtt egyéniben az alábbiak szerint alakult eddig a rangsor:

1. hely: Kovács Péter - Elektromosok SHE. - 52.700 g - I. hsz.

2. hely: Hajba Gábor - Elektromosok SHE. -48.520 g - I. hsz

3. hely: Keresztes József -  Büki HE. - 37.300 g - I. hsz.

A verseny I. fordulójának részletes eredményei elérhetőek itt >>>

A Megyei Bajnoksággal párhuzamosan került megrendezésre hagyományteremtő alkalommal a DECATHLON - VAS MEGYEI Egyéni Utánpótlás Bajnokság az Abért II-es tavon, melyen a Vas Megyei Horgász Szövetség valamely egyesületében tagsággal rendelkező utánpótlás korú versenyzők indulhattak, az U25-ös korosztályból.

Az előzetes online regisztráció alkalmával 9 fiatal horgász adta le jelentkezését, melyből 8 fő jelent meg a reggeli regisztráción. Meglehetősen erős fiatalokból álló mezőny jött össze, ezáltal egy színvonalas, kiélezett verseny szemtanúi lehettek az érdeklődők. Jobbára a ponty és kárász fogások domináltak, de azért sikerült jó pár darab méretes amurt is szákba terelni a fiataloknak. A versenyen a 8 fiatal  175 kg-os összfogással zárta napot.

  • Utánpótlás egyéniben az alábbi eredmények szükségeltettek a dobogóhoz:

1 .hely: Cser Dániel - Kőszegi Sporthorgász Egyesület - 39.980 gr.

2. hely: Linter Hunor - Répcelak Városi Bányász Horgász Egyesület - 29360 gr.

3. hely: Gersei Milán - Körmendi Munkás Horgász Egyesület - 28.860 gr

Részletes eredmények itt érhetőek el >>>

A Szövetség utánpótlás-és ifjúsági, horgászoknak szóló programjainak kiemelt támogatója a 2022. évben a Decathlon Szombathelyi Sportáruháza, melynek köszönhetően a versenyen induló pecások a kupák és érmek mellett értékes Decathlonos ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak.

Holnap reggel 7.30 órakor sorsolással folytatódik az idei CSB., a szurkolók, érdeklődők 10-14 óra között várjuk.

Sok sikert kívánunk a csapatoknak!

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

1.78°  Páratartalom: 91%