Széchenyi Terv Plusz

Három kategóriában versengtek az Abért-tó kupáért

2021.09.15. Megosztom

Elmúlt vasárnap sikeresen lezajlott 54 induló részvételével az idei Vasi Vizeken – Decathon Abért-tó Kupa. A Vasi Vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat soron következő állomása ezúttal a festői környezetben található Abért-tó volt Lukácsházán.

Három kategóriában versengtek az Abért-tó kupáért

A hobbi és az ifi horgászok számára az utolsó megmérettetés következett az idei versenysorozatból, míg a versenyzőkre vár még egy verseny a következő hétvégén. A reggel 7 órás regisztrációra a horgászok folyamatosan érkeztek vízpartra, így míg a nevezések leadása folyt, addig volt egy kis idejük kigondolni a napsütéses, szélcsendes időben alkalmazandó taktikát, amely győzelemre vezethet a Vasi Vizeken-Decathlon Abért-tó kupán.

A rendezvényt Puskás Norbert ügyvezető elnök nyitotta meg egy gyors szabály ismertetéssel, és a sorsolás menetéről, helyek elfoglalásáról is ejtett néhány szót. Ezt követően elkezdődött a sorsolás melyben Polgárné Németh Judit sorolta a neveket és Puskás Norbert kihúzta a pecások a rajthelyeit. A sorsolás először a 18 versenyző kategóriás horgásznak történt meg, majd ezt követte a 4 fiatal és végül a hobbi kategória versenyzői tudhatták meg hol foglalhatnak helyet az elkövetkező 4 órában.

Az első dudaszó elhangzása előtt egy gyors csali limitelésen estek át a horgásztársak. A versenyző kategóriában induló horgászok döntően rakós botos készséget készítettek elő, illetve az etetésre szánt etetőanyag és csali is sok helyen nagyon azonos állagú és színű volt így már csak a tudásukban, illetve a horgászhelyükben bízhattak a profi horgászok.

A hobbi kategóriában induló sporttársak eltérő minőségű és mennyiségű etetőanyaggal, csalival és módszerrel készültek, ebben a kategóriában engedélyezett volt a fenekes horgászat is. A hobbi horgászok között volt, aki a távoli pecát részesítette előnyben de volt, aki inkább a partközelben bízott, hogy ott fordul meg a több hal a szinte már nyári melegre hajazó időjárásban.

Tíz órakor pontban vette kezdetét az idei Abért-tó kupa. A szerelékek a vízbe kerültek, így már csak a halakra kellett várni.  Kicsi reményt adott a horgászoknak, hogy nem sokkal a verseny kezdetét követően elkezdett lengedezni a szél, így nem a tükörvizet kellett faggatni. Az első két órában nem igazán mutatta meg az Abért-tó mennyi halat is rejt  magában, hiszen volt olyan versenyhorgász, aki két óra elteltével is csak 2 db törpeharcsát tudott szákba tenni. Többen panaszkodtak, hogy nem tudják maguk elé csalni a halakat és ha sikerül is rendkívül óvatosak. Feltehetőleg érezték a nyugatról betörő hideg frontot, mivel nagyon gyülekeztek időközben a sötét felhők.

Hobbi és ifi kategóriában is többen szép fogásokkal büszkélkedhettek az első két óra leforgása után. A megmértetés vége felé közeledve azért megmutatta a tó az igazi arcát, volt akinek mérlegelést kellett kérnie, hiszen már több mint 20 kiló halat fogott.

Hobbi horgászoknál főként a  feeder method technika működött, a verseny kezdett egyre szorosabbá válni. Az idei Abért-tó kupa végére még az eső is egy pár pillanatra megmutatta magát, de szerencsére a mérlegelés és az eredményhirdetés is kelleme s időjárási körülmények között zajlott le.

A versenyen végül az alábbi szoros eredmények születtek:

  • Hobbi kategória:

1.hely: Nagy Ferenc – Kerkfalvi Kéthatár-tó HE. – 23. 340 gr. – 1 hsz.

2.hely: Németh Gábor – Ölbői HE. – 23.260 gr – 1 hsz.

3.hely: Bálint Gábor – Körmendi Munkás HE. – 21.520 gr – 1 hsz.

  • Ifjúsági kategória:

1.hely: Linter Hunor – Répcelaki HE. – 17.700 gr

2.hely: Gersei Milán – Körmendi Munkés HE. – 8.540 gr

3.hely: Bors Ivett – Spartacus HE. – 5860 gr

  • Versenyző kategória:

1.hely: Horváth Zsolt – Szentgotthárdi HE. – 24.300 gr – 1 hsz.

2.hely: Kovács Viktor – Körmendi Munkás HE. – 22.300 gr – 1 hsz.

3.hely: Unger György - Körmendi Munkás HE. – 16.780 gr – 2 hsz.

 

  • Legjobb női hobbi horgász:

Fekete Imréné 6820 gr – 5,5 hsz.

 

 

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

5.11°  Páratartalom: 93%