Széchenyi Terv Plusz

Harmadszor is a Kőszegi HE csapata remekelt a csapatbajnokságon

2013.05.28. Megosztom

Horváth Balázs lett a versenyző kategóriában a megyei bajnok

 

Az idei évben az előző évek hagyományaitól eltérve két napon került megrendezésre a Vas Megyei Csapatbajnokság. A Gersekaráti tavon megtartott versenyre hét csapat adta le a nevezését.  A szombat reggeli technikai értekezletet követően a csapatkapitányok kihúzták a rajthelyeket és a felkészülést követően kezdetét vette az első forduló.  Az etetés után a középső szektorokban indult meg először a hal. Míg voltak olyan horgászok, akiknek szinte folyamatosan jött a hal, addig másoknak minden kapásért meg kellett küzdeni.  A mérlegelést Magyar Szilárd és Kovács Attila megyei versenybizottsági tagok végezték. Az első fordulóban Komáromi Levente érte el a legjobb eredményt 12.800 gramm fogással. Az első napon a 35 induló összesen 164 kg halat fogott.  Az első fordulót követően a második és az ötödik helyezett csapat között mindössze néhány pont különbség volt, mely kifejezetten izgalmassá tette a vasárnapi horgászatot.

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

A második fordulóban már a szélső ifi és felnőtt szektorokban is jobban ettek a halak. Az összfogás is meghaladta a 205 kg-ot. A forduló legjobban teljesítő horgásza Lisztes Gergely lett 13.300 gramm hallal. Mindkét fordulóban a matchbotos horgászattal lehetett eredményesen becserkészni a halakat. A fogás nagy részét a 20-40 dkg közötti kárászok adták, de voltak akik két pontyot is fogtak egy forduló alatt. A fogott halak között volt még dévérkeszeg, bodorka, csapó sügér.  A két napos csapatbajnokságon immáron harmadik alkalommal szerepelt az első helyen a Kőszegi HE. I. csapata.

   

A Megyei Csapatbajnokság rangját tovább emelte, hogy az  idei évben  a verseny keretében került kihirdetésre - a felnőtt  szektor eredmények alapján - a Vas Megyei Egyéni Bajnoki cím is.  A verseny során a legjobb eredményt elérő sporthorgász Horváth Balázs lett, aki mindkét fordulóban szektorában első helyet szerzett. Első fordulóban 11.590 gramm halat fogott, a második nap végén 12.250 grammot mutatott a mérleg. A verseny végén Puskás Norbert ügyvezető elnök ismertette az eredményeket és Seregi Miklós a  Vas Megyei Horgász Szövetség elnöke adta át a helyezetteknek az emléktárgyakat.

 

Csapat eredmények:

I.hely:Kőszegi SHE. I.

/Komáromi Levente, Horváth Balázs, Németh Krisztián, Geröly Tibor, Laszlóczki László / - 19 hsz.  - 82.190 gramm

II.hely:Kőszegi SHE. II.

/Takács Tamás, Incze Tamás, Geröly Norbert, Lisztes Gergely, Kondics Krisztián/ - 23 hsz. - 70.860 gramm

III.hely:Elektromosok SHE. I.

/Varga Bálint, Paár Tibor, Mészáros Roland, Szábár Valentin, Kádi Szabolcs/ - 34 hsz. - 56.240 gramm

Egyéni eredmények:

I.hely:  Horváth Balázs - 2 hsz. - 23.840 gr.

II.hely: Komáromi Levente - 2 hsz. - 18.080 gr.

III. hely : Geröly Tibor - 3 hsz. - 20.590 hsz.

A Gersekaráti Sárvíz-tavon megrendezett Megyei Csapatbajnokság végeredménye letölthető itt >>>

Gratulálunk a helyezett csapatoknak!

 



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

20.11°  Páratartalom: 70%