Széchenyi Terv Plusz

Hamarosan befejeződnek a munkálatok a Gencsapáti-tónál

2018.04.25. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán közel 110 millió Forint támogatást nyert el a „Horgászturisztikai fejlesztések a Vasi Vizeken” elnevezésű projektjével tavaly tavasszal. Március végén Vaskeresztesen, majd április elején Csepregen, illetve Püspökmolnáriban átadott fejlesztéseket követően –több helyszín mellett - most Gencsapátiban folynak a munkálatok.

Hamarosan befejeződnek a munkálatok a Gencsapáti-tónál

A tóhoz vezető és a tó mellett lévő út új zúzalékos burkolatot kapott 1300 m2  felületen. A tó Gencsapáti felőli oldalán a régi bozótos, fás területen egy komfortos fogadóteret alakítottak ki közel 500 m3 földfeltöltéssel, egyéb terepmunkálattal. Ezen megújult területen kapott helyet az akadálymentes horgászstég és a hozzá vezető útszakasz, így a mozgáskorlátozott pecások is biztonságosan hódolhatnak szenvedélyüknek. ​

Hamarosan kihelyezésre kerül a tó elején a komfortosság jegyében egy tábori illemhely, valamint a pihenő padok és szalonnasütők is.

Az útjavítási munkák mellett a természet közeli állapotok megőrzésével a horgászhelyek modernizálása is megtörtént. A horgászhelyek egységes arculatot kaptak, szem előtt tartva az átalakításnál, hogy megőrizze a hely a természetességet, de mégis kényelmes és biztonságos legyen. Ahol szükséges volt rönkfából támfalat, illetve falépcsőket építettek.  A bejáratnál információs tábla fogadja az ideérkezőket. A következő napokban a tervek szerint a még hiányzó kültéri elemek is elkészülnek és a füvesítés is kezdetét veszi,  hogy a baráti társaságok, családok  már modern környezetben tölthessék szabadidejüket a gencsi tó partján az idei szezonban.

A munkálatok ideje alatt is lehet horgászni a tavon, amit az elmúlt időszak remek eredményei is bizonyítanak, hiszen Sóskuti László 3,4 kg súlyú pontyot fogott, míg Kéri Péter 13 kg harcsával iratkozott fel a sikerlistára. Ifj. Németh László 8,6 kg-os fogása még március végén született.

A horgászfogások biztosítása érdekében a Szövetség 2018. április 13-án 600 kg vegyes fehérhalat is telepített, melyet 350 kg ponty és 50 kg amur követett rá pár napra, illetve   a ragadozó halállomány növelése érdekében 200 db előnevelt 8-10 cm-es csuka  is került ki a tóba.. A remek tavaszi idő kedvez a horgászoknak, a kivitelezők dolgát is könnyíti, így hamarosan  a megújult terület fogadja majd a Gencsapátiba  látogatókat.

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

7.25°  Páratartalom: 66%