Széchenyi Terv Plusz

Halőri továbbképzés volt Vaskeresztesen

2017.03.12. Megosztom

A Vas Megyei Halgazdálkodási Hatóság szervezésében, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének aktív közreműködésével a halászati őrök részére szakmai továbbképzés került megrendezésre 2017. Március 10-én, pénteken a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központban. A délutáni rendezvényen Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke és Mesterházy József a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatala Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály vadászati-és halgazdálkodási szakügyintézője köszöntötte a megjelent közel 60 résztvevőt.

   

  

A Halgazdálkodási Hatóság képviselőjének bevezetőjében elhangzott, hogy a megújult Halgazdálkodási Törvény és annak végrehajtási rendelete alapján a halászati őröknek és társadalmi halőrnek kétévente kötelező halászattal, horgászattal, halvédelemmel, valamint a halászati őrzéssel összefüggő jogszabályokkal kapcsolatos továbbképzésen részt venni. A Szövetség ügyvezető elnöke köszönetét fejezte ki minden halászati őrnek, aki az elmúlt években aktívan végezte tevékenységét a halak és a vizek védelmében, valamint elismerően szólt a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal meglévő aktív együttműködésről. A szakmai továbbképzésen jelen volt Szalay Zoltán rendőr őrnagy, kiemelt főelőadó a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében. A továbbképzés nyitóelőadásában a halászati őrzés szabályairól, feltételeiről, aktualitásairól Mesterházy József tartott prezentációt. Ezt követően az Őrségi Nemzeti Park képviseletében Tóth Mihály a természetvédelmi őrzésről, a halgazdálkodás aktualitás természetvédelmi kérdéseiről számolt be és válaszolt a hóddal, a vidrával és a nagy kárókatonával kapcsolatban felmerült kérdésekre.  Az elhangzott két előadás után sor került a továbbképzési vizsgára is. A vizsgatesztek kijavítása alatt a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolát képviselő Tóth Tamás rendőr alezredes és Perecz Gábor rendőr őrnagy tartott ismertetést a halőrzéshez kapcsolódó rendészeti alapismeretekről, szabályokról, intézkedéstaktikáról, valamint az általuk szervezett rendészeti vizsgáról.

    

A pénteki szakmai előadássorozatot Puskás Norbert ügyvezető elnök zárta, aki ismertette a Vas Megyei Horgász Szövetség tevékenységével kapcsolatos aktualitásokat és a jövőbeni terveket, majd a rendezvény zárásaként a sikeres továbbképzési vizsgát tett halászati őrök részére a hatóság képviselője bizonyítványt adott át.

       

További képek itt megtekinthetőek >>>



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

5.11°  Páratartalom: 95%