Széchenyi Terv Plusz

Halgazdálkodási Hatóságok és a horgász szervezetek közös értekezletet tartottak

2019.03.02. Megosztom

Első alkalommal került sor – 2019. február 14-én a pünkösdfürdői AM-NÉBIH Továbbképzési és Oktatási Központban – a halgazdálkodási hatóságok és a horgászati érdekvédelmi szervezetek közös szakmai értekezletére, melynek résztvevői az Agrárminisztérium, a NÉBIH, a MOHOSZ, a megyei halgazdálkodási hatóságok és a MOHOSZ tagszervezeteinek képviselői voltak. Vas megyéből Mesterházy József vadászati-halgazdálkodási ügyintézés vett részt a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatala Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály képviseletében, míg a Vas Megyei Horgász Szövetséget Puskás Norbert ügyvezető elnök képviselte.

A résztvevők konzultációs lehetőséggel egybekötött részletes tájékoztatást kaptak a rendezvény előadóitól a szakterületet érintő aktualitásokról, a vonatkozó ágazati jogszabályok 2018. december 31-től hatályos lényegi változásairól, az AM-MOHOSZ közfeladat-ellátási szerződés útján 2019-től a horgászszövetség által ellátott közfeladatokról, valamint az Állami Halőri Szolgálat (ÁHSZ) működéséről és az elmúlt időszakban elért jelentősebb eredményeiről. 

Az elmúlt időszak jelentős változásairól részletes tájékoztatás adott a megjelenteknek Dr. Dérer István a MOHOSZ elnök-helyettese, illetve Csörgits Gábor az Agrárminisztérium főosztályvezető-helyettese. Az elhangzott előadások az alábbiakban tekinthetőek meg tájékoztatási céllal.

A MOHOSZ bízik az együttműködés sikeresen folytatásában és reméli, hogy a jövőben még több közös szakmai értekezlet megrendezésére nyílik lehetőség.

Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

10.67°  Páratartalom: 66%