Széchenyi Terv Plusz

Gyönyörű keszegnövendékek kerültek vizeinkbe

2020.08.31. Megosztom

Szövetségünk a hazai pontydominancia mellett folyamatosan keresi a lehetőséget más, hazai vizeinkben fellelhető őshonos halfajok telepítésére, így nagy örömünkre szolgált, amikor Balassa Péter a Halászmester Kft. ügyvezetője korábban jelezte, hogy a kihelyezett vörösszárnyú keszegek csodás ívást produkáltak, így eredményes lárvanevelést követően lehetőség nyílik előnevelt példányok telepítésére.

Gyönyörű keszegnövendékek kerültek vizeinkbe

Hétfőn délelőtt az óvatos lehalászást követően az átlagolt mérőedényben kimért, remek kondícióban lévő és kimondottan „virgonc” kis, átlagban 3 cm-es keszegek oxigénnel felfújt dupla fóliazsákba kerültek, majd halőreink segítségével új lakhelyükön, a Csörnöc-Herpenyő patakon, a Pinkamindszenti, Perenyei, Szombathelyi Horgásztavon, a Vaskeresztesi Pinka-holtágon kerültek kíméletes elengedésre, összesen 42.000 darab.

A 2019-es Év Hala választás győztese az álló és lassan folyó vizeink elterjedt lakója, felső állású szájával a plankton-szervezetek és egyéb vízi gerinctelenek mellett jelentős mértékben fogyaszt fonalas algákat, vízinövény-hajtásokat, rügyeket és magvakat. Tavasz végén, május-júniusban ívik, 16-18 fokos vízhőmérsékletnél, ikráit a vízinövények felszín közeli hajtásaira rakja. Leginkább a bodorkával téveszthető össze, de annak szája csúcsba nyíló, és hátúszója a hasúszó alapja fölött kezdődik, míg a vörösszárnyú keszegé hátrébb.

Kérjük horgásztársainkat, hagyják az új jövevényeket megnőni ivarérett, három éves korukig.

 

Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

11.14°  Páratartalom: 75%