Széchenyi Terv Plusz

Gyermeknapi horgászverseny volt a Rábasömjéni tavon

2024.05.12. Megosztom

Május 12-én került megrendezésre a Rábapaty és Vidéke HE. gyermeknapi horgászversenye a Rábasömjéni tavon, ahol 6 felsős 8 alsós és 6 ovis korú ifjonc várta izgatottan a verseny indulását. Az alábbiakban a horgászegyesület beszámolóját olvashatják.

Gyermeknapi  horgászverseny volt a Rábasömjéni tavon

Reggel 8 órától kezdve érkeztek a horgászni vágyó gyerkőcök a tópartra. Egyszerűen nem akart vége lenni a nevezésre várók sorának, ekkora „tömeget „ még nem látott a „Sömjéni-tó”. Az időjárás az idén szerencsére kedvezett a verseny lebonyolításához. Szép napsütés és enyhe északias szél jellemezte az egész napot. A regisztráció után ismertetésre került a lebonyolítás menete. Kizárólag úszós szerelékkel lehetett horgászni. Az ovis korcsoportnak csak a felét kellett teljesíteni a kiírt versenyidőnek (1,5 óra), de néhányuknál már így is lankadt a figyelem a verseny vége felé. 9 órakor a dudaszó elhangzása után megkezdődött a verseny. Nehezen jelentkeztek az első kapások és ez később sem nagyon változott, de azért mindenki fogott halat.

Volt azért szerelék, ami fára, nádasba akadt, mint ahogy ez kezdő horgászoknál ”illik”. Verseny közben a szervezők frissítővel , jégkrémmel,csokival,almával próbálták a lanyhuló halfogási kedvet újból feléleszteni. Néhányan a segítők közül hasznos szakmai tanácsokkal látták el a kissé kedve szegett versenyzőket, aminek meg is lett a hatása. A részeredmények szoros versenyt ígértek,ezért a megmérettetés végét jelző dudaszó után egész kis zarándoklat indult meg a mérlegelőket követve.

A szákokba  jellemzően rengeteg naphal mellett szélhajtó küsz,bodorka ,vörös szárnyú keszeg, ezüst kárász és szép számmal sügér került. Az  idei nagy meglepetés  egy csuka volt ami a „tulajdonosának” dobogós helyezést  ért. Szerencsére a mostani versenyen egy darab törpeharcsa sem került kifogásra, pedig az elmúlt évek jellemző hala volt , még versenyt is lehetett vele nyerni.

A végeredmény a következőképpen alakult:

- Alsós korcsoport :

  1. hely  Kovács Benett            6000 g

 2. hely Mészáros Máté          720 g

 3.hely Eredics Mátyás            660 g

-Felsős korcsoport:

1.hely Molnár Barnabás       400 g

2.hely Smolczer Adrián         120 g

3.hely Horváth Benett           80 g

Ovis korcsoport: 

1.hely Dugovics Mia                1380 g

 2. hely Takács Leó                   360 g

3. hely Bihun Emília                 140 g

A dobogós helyezettek a MOHOSZ által tárgynyereményekkel lettek gazdagabbak az együtt átélt élmények mellett, Az ovis csoport minden tagja egy halas emlékplakettet is kapott első versenyük emlékére. Több horgásztársunk jóvoltából azonban a többiek sem távoztak üres kézzel. A dobogós helyezetteken kívül mindenki kapott egy spicc botot,szereléket, tartalmazó csomagot.

Ezenkívül külön díjak is gazdára találtak:

A legnagyobb halat  Mészáros Máté fogta (csuka 720 g) nyereménye egy horgászorsó.

A legkisebb halat fogó Eredics Mátyás egy aprócikkekből álló csomagot kapott.

Eredményhirdetés után került sor a közben elkészült gulyás elfogyasztására és kötetlen beszélgetések megtartására. Ekkor vetette fel az egyik ovis versenyző,  legközelebb pezsgő is legyen, hogy szétlehessen locsolni a díjátadókor. Volt, akinek a versenyen való horgászat nem elégítette ki teljesen az igényeit, ezért – a szülők legnagyobb „örömére”- még egy kis túlórát is bevállalt.

Köszönjük támogatóinknak  a lehetőséget,hogy ismét horgászversenyt rendezhettünk a gyerekek számára! Természetesen külön köszönet a szülőknek is ,amiért támogatják gyermekeiket a horgászat örömeinek megismerésében és időt szakítottak arra , hogy csemetéiket elhozzák a versenyre

Támogatóink voltak: MOHOSZ, Vas Megyei Horgász Szövetség

                                       Molnár István, Pukler Ferenc ,Bucsekné Kati

Köszönet önkéntes segítőinknek:Takács Gábor, Farkas Tamás, Taniszter Ernő , Bucsek Szabolcs, Csupor Mihály 

                              Forrás: Rábapaty és Vidéke HE.

Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

20.67°  Páratartalom: 99%