Széchenyi Terv Plusz

Gróf János és Csótár János remekelt a tisztségviselői versenyen Szajkon

2017.09.06. Megosztom

Horgászni akkor kell, ha jól esik és a hétvégi versenyen tényleg jól esett ... 

Elmúlt vasárnap a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szervezésében második alkalommal került megtartásra a Szövetségi tisztségviselők és munkatársak részére szervezett barátságos horgászverseny. A rendezvény helyszíne a Szajki Aranykárász Horgász Egyesület kezelésben lévő Szajki V. halastó volt. A Szövetséghez a tavalyi évben több horgászegyesület mellett csatlakozott a Szajki Aranykárász Horgász Egyesület is. A Szövetség vezetői ígéretet tettek az egyesületi belépések után arra, hogy az új tagszerveztek „horgászbázisait” különböző programok keretében fel fogják közösen keresni a következő években. A rendezvény kiemelt célja volt: az új tagszervezet és az általa működtetett horgász tavi „jó gyakorlatok megismerése”, valamint egy barátságos horgászverseny általi közösségépítés, ismerkedés. A reggel 7 órakor kezdődő horgásztalálkozóra 25 horgászvezető regisztrált. A borongós időjárás már előre jelezte, hogy nem lesz könnyű dolguk a pecásoknak ezen a vasárnapi napon. Puskás Norbert ügyvezető elnök köszöntötte a megjelenteket, majd rövid technikai tájékoztató után felkérte Boros Jánost a Szajki HE. elnökét a tórendszer és az egyesület bemutatására.A megnyitót követően kisorsolásra kerültek a horgászstégek, ahol a párosok négy órán keresztül faggathatták a horgásztavat.

 

A horgászverseny dudaszóval kilenc órakor vette kezdetét, melyre a halakon kívül még az eső és az erős szél is kapott meghívást a versenyzők nagy bánatára. Lényegében a verseny feléig folyamatosan szakadt az eső és szinte késő őszi időjárás volt, de a pecások kitartóan, nagyon jó hangulatban fogdosták a tó törpeharcsáit. A verseny utolsó harmadában már akadt horogra néhány keszeg, kárász is. A megmérettetéssel párhuzamosan a Vasvári Petőfi Horgász Egyesület vezetőségi tagjai egy kiváló pincepörköltet készítettek ebédre. Az idei versenyen a legjobb párosnak bizonyult a Kerkaszentkirályi HE –t képviselő Csótár János és Gróf János, akik 2350 grammot fogtak. Porteleki Gábornak az Elektromosok SHE elnökének sikerült egy szép pontyot is szákba terelni, mely nagyban hozzájárult, hogy a versenyen Gerencsér Imrével összesítésben ezüst érmet sikerült elérniük 2320 grammal. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Spartacus HE színeiben

   

További képek itt elérhetőek >>>

Pajtli Ferenc és Fördős István állhattak, akik 1550 gramm halat fogtak. A verseny eredményhirdetésén Puskás Norbert megköszönte a házigazda Szajki HE vezetésének és segítőinek a rendezvény sikeres megszervezését, majd a Szövetség alelnöke Laki László és Boros János kupákat adtak át a versenyen sikeresen szereplő párosoknak. A jó hangulatú verseny jövőre is megszervezésre kerül, melyre a szervezők ismét várják a tagszervezetek vezetőit.



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

9.55°  Páratartalom: 75%