Széchenyi Terv Plusz

Fonyódligeten táboroztak a vasi pecások

2016.08.09. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az idei évben ismét részt vett az Erzsébet programban meghirdetett „PontyVelem” horgásztáborban. A Fonyód-ligeti táborban összesen 52 gyermek regisztrált a II. turnusban, melyből 22 fő a Szövetségünk szervezésében érkezett. Előadások, horgászati bemutatók, vetélkedők és még sok színes program tette emlékezetessé a pecázás mellett a hetet. Vasárnap elindult a PontyVelem Tábor második hete, az első napon mindenki kapott horgász vödröt és alapfelszerelést, majd a szerelékek átnézése következett. Este természetesen horgászattal zárták a napot a gyerekek. Kovács Tibor szakmai vezető hétfő délelőtt tartott előadást a Balaton földrajzáról és ökológiájáról a parton. Délután Monos Tibor volt a vendég előadó, aki a műlegyes horgászat rejtelmeit mutatta be. Élmény dús és izgalmas keddi nap következett: Reggel Bokor Károly, a MOHOSZ alelnöke, horgászszakíró tartott egy izgalmas előadást és műcsalis bemutatót.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

Délután Nagy Attila négyszeres magyar és világbajnok horgász tisztelte meg ismét előadásával a táborlakókat. A gyerekek rengeteget kérdeztek és a jó válaszokért még úszókat is kaptak ajándékba. Este megtartásra került a snecifogó verseny a gyönyörű balatoni naplementében. Szerda délelőtt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. által szervezett balintelepítést tekintették meg a táborozók a Balaton parton, majd a horgászvetélkedőn vettek részt az Erzsébet tábor lakói. Délután Bodó Iván a Balaton élővilága című bemutatójával folytatódott a program, aztán a parton Tulipán Tibor a bojlis horgászmódszert mutatta be.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

Csütörtökön elérkezett a „nagy” horgászverseny ideje a fonyódi Halparkban. Este eredményhirdetés és díjkiosztás volt, majd természetesen ezt a turnust is Bolla Laci bácsi mennyei halászléjének elfogyasztásával zárták a résztvevők. Az utolsó nap zárásaként éjjel még kiment a csapat egy utolsót horgászni a tábori mólóra. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki az ÖKO-játék Kft. táborvezetői csapatának, valamint minden szervezőnek, előadónak, aki segítette a táborunk megvalósítását. Külön köszönet illeti az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványt, hogy lehetőséget biztosított az Erzsébet-program keretében horgásztábor megvalósítására.

Tábori vetélkedő végeredmény:
1. hely: Kovács Róbert
2. hely: Becker Gábor
3. hely: Danka Donát

További képek megtekinthetőek itt >>>

Fényképek és a szöveg az Öko-játék Kft. facebook oldalán elérhető tartalom felhasználásával készült.



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

12.79°  Páratartalom: 80%