Széchenyi Terv Plusz

Fiatal vasi horgászok táboroztak

2011.07.21. Megosztom

Hagyományosnak számító gyermek-és ifjúsági horgásztáborát tartotta július első két hetében a Vas megyei Horgász Szövetség. Az első táborban a fiatalabb korosztály pecásai vettek részt, míg a másodikban az idősebb gyermekek pihentek. A tábor ideális helyszínen a gersekaráti szabadidőparkban került megrendezésre. Az ifjú pecások strandoltak, horgásztak, elméleti és gyakorlati horgászbemutatón vettek részt az egy hét során. Az előző évekhez hasonlóan az idei táborokban is előadást tartott Monos Tibor a Magyar Horgász szakírója a műlegyező módszer alapjairól.  

 

I. turnus képei megtekinthetőek itt >>>

A tábor ideje alatt horgászvetélkedőre és szobák közötti tisztasági és horgászversenyre is sor került. Az első héten táborozók sok szép pontyot fogtak a rengeteg fehér hal mellett. A második turnusra megérkezett a rekkenő hőség és a nagytestű halak kapó kedve is jelentősen visszaesett. A tábori horgászversenyen átlag 3-5 kg halat fogtak a fiatalok. A szervezett tábori programok között legkedveltebb volt az esti közös horgászat. Minden fiatal egymást segítve próbálta megfejteni a Sárvíz-tavi halfogás titkát.

 

II. turnus képei megtekinthetőek itt >>>

A tábor során kifogott legnagyobb hal egy kb. négy kilógrammos ponty volt. A táborzáráson került sor a vetélkedők eredményhirdetésére. A sikeres táborozók az emléklapok mellett különböző horgászeszközöket, édességeket és kupákat vehettek át a táborvezetőktől. A horgászvetélkedőn az alábbi eredmények születtek:

I. turnus:

I. hely: Horváth Dávid - Répcelaki HE

II. hely: Gyürüsi Róbert - Répcelaki HE

III. hely: Pintér Attila - Elektromosok SHE

II. turnus:

I. hely:  Németh Zoltán - Répcelaki HE

II. hely: Molnár Márton - Körmendi Munkás HE

III. hely: Tordai Gábor- Elektromosok SHE

    

        



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

14.25°  Páratartalom: 96%