Széchenyi Terv Plusz

Fiatal pecások sikerei

2008.07.22. Megosztom

 

Táborok és versenyek színesítették a nyári programokat

Az elmúlt néhány hétben több horgász eseményen vehettek részt az ifjúsági pecások a Vas Megyei Horgász Szövetség szervezésében. Az első rendezvény volt a hagyományos horgásztábor, melyet Balatonrendes-Pálkövén rendeztek meg. Az egymást követő két egy-egy hetes táborban összesen 45 fiatal vett részt. A horgásztáboroknak kedvezett az időjárás, igazi napsütéses meleg nyári napokon a fiatalok sokat strandoltak, horgásztak. A fogások nem az ifjú pecások elképzelései szerint alakultak, de ennek ellenére nagyon jó hangulatban zajlott mindkét tábor, melynek keretében több ismeretterjesztő előadást is meghallgathattak a résztvevők. A hagyományos tábori horgászvetélkedő sem maradhatott el, ahol célba dobásban és halfogásban mérték össze tudásukat a táborozók. A táborokban az alábbi rangsor alakult ki:

I. turnus: 1. hely: Németh  Ákos Elektromosok SHE. 2. hely: Kovács Péter Elektromosok SHE. 3. hely: Faller Tamás Elektromosok SHE. II. turnus: 1. hely:  Borsos Attila Spartacus HE. 2. hely: Borsos Tamás Spartacus HE  3. hely: Viszkeleti Gergő Ikervári HE.

   

                        Az első táborban készült képek megtekinthetőek itt....

A pihenés után következett a fiataloknak a legnagyobb megmérettetés a Vas Megyei Ifjúsági és Utánpótlás Bajnokság. A versenyt az idei esztendőben a Szombathelyi Csónakázó tavon rendezte meg a Vas Megyei Horgász Szövetség. A versenyen a fiatalok két fős csapatokban versenyeztek külön-külön szektorokban. A reggeli technikai értekezlet után a pecások elfoglalták rajthelyeiket és a szerelékek ősszállítása után 9 órakor kezdetét vette a három órás verseny. Az ifjú versenyzők keszeget, kárászt, küszt és törpeharcsát fogtak átlag 2-3 kg-ot.  legtöbb halat Borsos Attila fogta, aki 5560 grammal mérlegelt a verseny végén. A versenybe a balin és süllő nem számított bele Borsos Attila nagy bánatára, akinek verseny közben váratlanul akadt horgára egy 1-1,5 kg körüli fogassüllő, melyet azonnal a fogás után vissza kellett helyezni a vízbe. Kajtár Máté a Büki HE. versenyzője volt a legfiatalabb versenyző, aki fiatal kora ellenére 2780 gramm hallal az ifjúsági kategóriában a harmadik helyet szerezte meg. Az ifik között Németh Zoltán a Répcelaki HE versenyzője lett a megyei bajnok 3780 grammal. A verseny végén Molnár Zoltán a Vas Megyei Horgász Szövetség versenyfelelőse és Csécs Sándor ügyvezető elnöke adta át az emléktárgyakat és az okleveleket. A megyei ifjúsági-és utánpótlás bajnokságon az alábbi eredmény alakult ki:

Ifjúsági-egyéni: 1. hely: Németh Zoltán Répcelaki HE. 2. hely: Szabó Márió Büki HE. 3. hely: Kajtár Máté Büki HE. Ifjúsági -csapat: 1. hely: Szabó Márió - Kajtár Máté 2. hely: Németh Zoltán - Vörös Krisztián 3. hely: Szabó Adrián - Kiss Dániel

 

Utánpótlás-egyéni: 1. hely: Borsos Attila Spartacus HE. 2. hely: Kádi Szabolcs Répcelaki HE. 3. hely: Szegvári Marcell Körmendi Munkás HE. Utánpótlás-csapat: 1. hely: Kádi Szabolcs -Faller Tamás 2. hely: Borsos Attila - Kappel Attila 3. hely: Török Zoltán -Kovács Péter 

            

A bajnokság képei megtekinthetőek itt...

Nemcsak a megyében, de az országban is több megmérettetésen vettek részt a vasi fiatalok az elmúlt hetekben. Július hónap elején két kategóriában rendezte meg a Magyar Országos Horgász Szövetség az utánpótlás bajnokságot. A 18, illetve a 22 éven aluliak korcsoportjában. Ezen a hétvégén nem csak a Magyar Bajnokság érmei kerültek kiosztásra, itt kellett kivívni a válogatott kerettagságot is.  Az idősebb korosztály a Bugaszegi tó stéggel ellátott oldalán kapott helyet.  A tizenkilenc indulót a rendezők kettő szektorba sorsolták. A sok kitűnő horgász közül a legjobb eredményt Kovács Dániel Vas megyei versenyző érte el.  A Magyar Országos Horgász Szövetség a következő héten rendezte meg a Szeged melletti Mártélyon az Országos Ifjúsági Horgász Vetélkedőt. A versenyen a megyei döntők első és második helyezettjei indulhattak. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által delegált 4 fiatalból Borsos Tamás vasi pecás szerezte meg a serdülő korosztályban a harmadik helyet. A vasi ifik közül Vámos Attila szerepelt a legjobban ő a hatodik helyet szerezte meg. Mozgalmas és sikerekkel teli ifjúsági versenyeken van túl a Vas Megyei Horgász Szövetség.



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

21.78°  Páratartalom: 51%