Széchenyi Terv Plusz

Feeder versennyel zárult az idei versenyszezon

2016.09.20. Megosztom


Közel 25 kg fogással végzett az élen Kovács Ákos és Fördős István


Szeptember 18-án vasárnap rendezte a Vas Megyei Horgász Szövetség szezonzáró Feeder versenyét a lukácsházi Abért II. tavon. Az idei utolsó megmérettetésre 34 horgász regisztrált. A reggeli eligazítást és sorsolást követően elfoglalták helyeiket a résztvevők és megkezdték a felkészülést az 5 órás versenyre. A versenyzők 3 szektorba lettek beosztva, melyek mindegyikében a sok jó mellett, akadt egészen kiemelkedő teljesítmény is. A pecások különféle csalikkal, taktikával készültek, ezek közül volt amelyik telitalálatnak bizonyult, volt amelyik kevésbé vált be.

    


Mivel a horogra akadt pontyok száma nem volt annyira jelentős, így egyértelműnek látszódott, hogy a legjobb helyezésekért azok szállhatnak harcba, akik a 3-5 kiló közötti amurokból a legtöbbet fogják. Az indulók többségének sikerült szákba terelni egy-két méretesebb példányt kárászokból is, de ismét ”zsákmánnyá” vált - ifj. Szélesi Csabánál - a korábbi versenyek alkalmával már többször kifogott szép aranyhal is.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>


A verseny lefújása után a szervezők rögtön megkezdték a mérlegelést. A ”C” jelű szektor legnagyobb fogását Fördős István megyei halászati őr, a Spartacus Horgászegyesület tagja könyvelhette el 24 200 grammal. A másik ”B” szektor első helyezettje a Büki HE. horgásza Kovács Ákos lett, aki 24 960 grammal mérlegelt. Az ”A” jelölésű szektort a celldömölki Lokomotív HE. pecása Szélesi Csaba nyerte, 19 860 grammos összfogással. Miután a dobogós helyezések a szektorok legeredményesebb horgászai között dőltek el, így a bronzérmes ifj. Szélesi Csaba, az ezüstérmes Fördős István, az aranyérmes Kovács Ákos lett rendkívül szoros csatában.

     


A szektor elsőkön kívül is voltak még remek fogások, a versenyen összesen 287,85 kilogramm hal került lemérésre, ami fejenkénti átlagban 8466,2 grammot jelent.Reméljük, hogy jövőre is minél több horgásztársunkkal találkozunk a versenyek alkalmával! Gratulálunk minden résztvevőnek!


Részletes eredmények letölthetőek itt >>>



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

5.11°  Páratartalom: 92%