Széchenyi Terv Plusz

Feeder kupával zárult a vasi versenyszezon

2019.09.17. Megosztom

Vasárnap reggel a lukácsházi Abért II-es tavon gyűltek össze a Feeder horgászmódszert kedvelő pecások, hogy megmérkőzzenek a győztesnek járó serlegért. Ezúttal is népes mezőny jött össze a szép napsütéses időben, 53 fővel vette kezdetét a verseny.

Feeder kupával zárult a vasi versenyszezon

A versenyre, mely egy 5 órás fordulóban került lebonyolításra a nevezés ingyenes volt, az indulóknak természetesen rendelkezni kellett állami jeggyel illetve a verseny napján érvényes Szövetségi területi jeggyel.
A pályaszakasz kijelölését követően a szervezők három részre osztották fel a versenypályát, így az ”A” és ”B” jelű szektorba 18-18, míg a ”C” jelűbe 17 horgász nyert besorolást kisorsolt rajthelyeik alapján. Horgászni csak feeder bottal volt engedélyezett, bármilyen végszerelékkel, amin kizárólag egy darab egyágú, maximum 10-es méretű horog lehetett.

A helyek elfoglalása után kezdetét vette a másfél órás felkészülés. Közben szúrópróbaszerűen sor került csali és szerelék ellenőrzésre is. A 9 órai kezdést megelőző 10 percben kezdhettek beetetni a versenyzők, majd dudaszóra indulhatott a halfogás.

Egészen jól sikerült a rajt, az első 1-2 órában több helyen is már a bedobást követően szinte azonnal horogra kerültek a keszegek, pontyok. Időközben a halak megsejthették, hogy itt valami nem egészen a megszokottak szerint zajlik és visszahúzódtak rejtekhelyeik közelébe.

Furcsa mód, a jó kezdést követően, majd bő 1 órán keresztül alig akadt valamire való kapás az egész tavon. Szerencsére a verseny utolsó etapjában ismét beindult a halfogás. Ekkor már a gát felőli oldalon kijelölt ”csendesebb” szektorban is megjöttek a pontyok, keszegek mellett az amurok is. Összességében a fogásokra panasz nem lehetett a verseny zárultával. Az 53 fő induló a nap végére kicsivel több, mint 892 kilogramm hallal mérlegelt, ami 16,8 kg-os átlagfogást jelentett.

A dobogós helyezések, a szektor győztesek eredményei alapján kerültek kiosztásra. Az arany és az ezüstéremért folyó küzdelem egészen szoros volt, mindösszesen 370 gramm döntött. A mezőnyben csak Pajtli Tibornak (Spartacus HE.) és Tordai Gábornak (Elektromosok SHE.) sikerült 40 kilogramm felett fogni a verseny során, sőt nem is álltak meg ennyinél, a 45 kilogrammot is túllépték. Kettejük párharcát, ha csak picivel is, de Pajtli Tibor nyerte, aki 45 640 grammos fogásával hazavihette a győztesnek járó kupát, míg Tordai Gábornak a 45 270 grammos kiváló eredményével ezúttal be kellett érnie a második hellyel. Harmadik helyezett Török Zoltán (Elektromosok SHE.) lett 27 530 grammal.

Az 1-3. helyezetten kívül különdíjban részesült még a legjobb női versenyző, Sántáné Tóth Andrea (12 410 gr. - Körmendi Munkás HE.) személyében és szintén különdíjat kapott Sánta Dávid (13 960 gr. - Körmendi Munkás HE.) legjobb ifjúsági korú horgászként.

Az eredményhirdetés során Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke gratulált a résztvevőknek, majd a díjazottaknak átadta a kupákat, érmeket.

Ezzel a barátságos és jó hangulatú  versennyel zárult  a megyei versenyhorgász szezon. Az év hátralevő részében még egy jelentősebb rendezvény valósul meg a Szövetség életében, mely nem más mint a „Pinkától a Rábáig" elnevezésű projekt Integrált Horgásznapja. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. együttműködésben egy barátságos közös horgászdélutánt szervez a sporthorgászok és fogyatékkal élő emberek részére.

A barátságos „páros verseny” egy 2 órás fordulóban kerül megrendezésre 2019. október 01-én, melyre nevezési díj nincs! Egy fő sporthorgász és egy fő horgászattal ismerkedő fogyatékkal élő személy alkot majd egy csapatot.

A sporthorgászok nevezésére feltétlenül számítunk a 06/94-506-835-ös telefonszámon, vagy a Szövetség honlapján is lehet nevezéseket leadni 2019.09.25-ig. 

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

7.25°  Páratartalom: 83%