Széchenyi Terv Plusz

Bemutató horgászat az Alpesi tavon gyerekeknek

2023.05.04. Megosztom

A Celldömölki Városi Általános Iskola horgász szakkörös diákjai 2023. május 03-án Vaskeresztesre látogattak. A kirándulással egybekötött bemutató horgászatra a Horgász Szövetség központjánál található Alpesi horgásztavon került sor. A program fő célja a horgászattal, halakkal történő ismerkedés volt.

Bemutató horgászat az Alpesi tavon gyerekeknek

Megérkezéskor Puskás Norbert, a Szövetség ügyvezető elnöke köszöntötte a 28 iskolást és kísérőiket. Külön köszönetét fejezte ki a celldömölki általános iskola igazgatójának Viola Istvánnak és az igazgató helyettes asszonynak Csizmazia Nórának, amiért támogatják a gyerekek horgászprogramjait, illetve lehetőséget biztosítottak a kirándulás megszervezéséhez, szorosan együttműködve Karácsonyi Tamással, a Szövetség hivatásos halőrével, aki nagyon aktívan tevékenykedik a celldömölki gyermekek horgászatra nevelésében.

Az időjárás nem éppen a május hónapban megszokottak szerint alakult, de a gyerekek a szeles, hűvös időben is lelkesen kezdték meg a horgászatot, miután átvették a MOHOSZ àltal biztosított horgàszbotokat.

A rossz idő ellenére sikerült pontyot, kàràszt és még egy balint is fogni a gyerekeknek.

A horgàszatban a Szövetség hivatàsos halőrei és a szülők is segítettek.

A nap folyamán még egy haltelepítésen is rész vehettek a gyerekek, mivel ezen a napon került sor az Alpesi horgásztó pontytelepítésére. Lelkesen, nagy összefogással engedték szabadon a halakat a tóba.

A programot egy finom ebéddel zárták az Alpesi Fogadóban, majd a hazaindulás előtt egy kis ajándékcsomagot is kapott minden résztvevő a Vas Megyei Horgász Szövetségtől.

Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

6.22°  Páratartalom: 70%