Széchenyi Terv Plusz

Extra méretű pontyok érkeztek a Magyarszecsődi tóba

2017.12.13. Megosztom

Extra méretű pontyok érkeztek a Magyarszecsődi tóba

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és a Körmendi Határőr Horgász Egyesület közös finanszírozásában mai napon a Magyarszecsődi kavicsbánya-tóba 72 db extra méretű ponty érkezett. A helyszíni mérlegelés során leggyakrabban mért egyedsúlyok 7-8 kg között voltak, de a legnagyobb ponty súlya elérte a 12,5 kg-ot is. A halak a Marcali víztározóból kiváló kondícióban és egészséges állapotban érkeztek új otthonukban.

  


Az enyhe időjárási körülményekre tekintettel, a nagy pontyok védelme érdekébe már a mai naptól életbe lép azon új horgászrendi szabály, mely szerint minden 5 kg-nál nagyobb pontyot a fogás után kíméletesen vissza kell engedni a Magyarszecsődi tóba. A Szövetség reméli, hogy a telepítéssel és a tilalom bevezetésével a tavat látogató horgászok tulajdonosi szemlélete is erősödik, valamint a halászati őrök mellett minden pecás kiemelt figyelmet fog fordítani a nagytestű pontyok kíméletes visszahelyezésére. A Szövetség és a tagszervezetek vezetői a Magyarszecsődi tavi kihelyezést követően közösen értékelik jövő ősszel a tapasztalatokat és ezt követően döntenek a szabályozás további vízterületekre történő kiterjesztéséről.

   

További képek itt elérhetőek >>>


Tájékoztatásul jegyezzük meg, hogy az extra pontyok kihelyezésével párhuzamosan megkezdődtek - a TOP-1.2.1-15-VS1-2016-00001. számú pályázat támogatással megvalósuló – vízparti munkák is a Magyarszecsődi-tó körül, hogy a halban gazdag tó mellett tavaszra már megújult horgászhelyek is várják a pecásokat. Ezúton is kérünk minden horgásztársat fokozott figyelemmel legyenek a munkálatok ideje alatt a horgászhelyek megválasztására. Felhívjuk figyelmüket, hogy az éppen aktuális munkaterületeken horgászni szigorúan tilos!

  


A Magyarszecsődi tóba a Szövetség a két helyi horgász egyesülettel (Körmendi Határőr HE, Körmendi Munkás HE) közösen rekord mennyiségű halat helyezett ki az idei év során. A mai telepítésen kívül került a tóba az idei szezonban 4313 kg háromnyaras ponty, 1000 kg vegyes keszeg, 800 kg válogatott dévérkeszeg, 3000 db egynyaras süllő és több ezer darab előnevelt keszeg, süllő, csuka.

Ezúton is köszönjük a mai extra ponty kihelyezésében résztvevő horgásztársaknak a segítségüket!



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

2.33°  Páratartalom: 79%