Széchenyi Terv Plusz

Év végi általános tájékoztatás ügyfélfogadásról, jövő évi változásokról

2019.12.18. Megosztom

Az idei esztendő végéhez közeledve emlékeztetni kívánjuk a horgásztársakat, hogy az idei állami jegyek és a vasi éves területi jegyek 2020. január 31-ig érvényesek, ezért azokkal problémamentesen lehet horgászni a következő év elején. Terveink szerint a 2020.évi horgászjegyek minden tagszervezetünknél elérhetőek lesznek január elején, így azok akciós megvásárlása is gördülékenyen megkezdődhet legkésőbb 2020. január 10-től.

Év végi általános tájékoztatás ügyfélfogadásról, jövő évi változásokról

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Központi Irodája 2019. december 20. (péntek)  és 2020. január 06. (hétfő) között zárva tart, természetesen sürgős esetekben a munkatársak mobiltelefonon elérhetőek. Előre is köszönjük megértésüket! 

A Szövetség Intéző Bizottsága még összel megtartott ülésén több napirendi pont között elfogadta a 2020. évi horgászrend és jegyárak módosításait.  A 2020. január 01-től életbe lépő  horgászrend az idei évihez képest kis mértékben módosult, mely változások összefoglalva  itt olvashatóak Kiemelten felhívjuk a figyelmet arra, hogy a  jövő évtől az orrcsúcstól a faroktőig mért 60 cm-nél nagyobb pontyot megtartani TILOS folyóvizeken is, mint ahogy ez volt az idén az állóvizeken esetében. Továbbá a fontos változás, hogy a C&R (fogd meg és engedd el) tavakon egységesen: nagyméretű merítő szák, valamint halmatrac („pontymatrac”) és horogszabadító nélkül a horgászat nem kezdhető meg. A ragadozók halak szaporodási idejének védelme érdekében szintén a C&R tavakon január 01 - április 30. között általános - műcsalis - ragadozó halas tilalom van.

A jövő évi horgászengedélyáraknál népszerű lett volna nem változtatni, de sajnos a külső tényezők változása miatt ez nem volt lehetséges. A halárak, a kötelező minimálbér emelések hatása és a vízparti karbantartási költségek emelkedése is jelentősen  érinti a Szövetségünk gazdálkodását.  Továbbá megfogalmazódott azon cél is, hogy a napjainkra 60 tonnát meghaladó ponty kihelyezés mellett törekedni kell a keszegfélék és a ragadozó halak állományának erősítésére is a Szövetségi vizeken. Ezen halfajok ára a beszerzési nehézségeik miatt is jelentős emelkedett az elmúlt években. A 2020. évi jegyárak egységes szerkezetben itt olvashatóak.  Új jegyféleségek is bevezetésre kerülnek próba jelleggel, mint például a Szövetség összes horgászvízére érvényes "Műcsalis C&R éves 1 botos sporthorgászjegy" a Szövetség  tagszervezeti tagjainak, valamint a kiegészítő behúzós jegy is kapható lesz a Gersekaráti Sárvíz-tóra az éves területi jegyek mellé. A MOHOSZ ESZH. díj jövőre is változatlan marad, de - hét év után - az állami horgászengedély  2200 Ft-os ára is emelkedik 3300 Ft-ra. 

Reméljük a 2020.évben továbbra is vizeinket, közösségünket választja Ön is.

 

Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

12.89°  Páratartalom: 57%