Széchenyi Terv Plusz

Erzsébet táborban jártak a vasi fiatal pecások

2015.08.07. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az idei évben is részt vett az Erzsébet program keretében meghirdetett „PontyVelem” elnevezésű horgásztábor pályázaton, melynek eredményeként 18 fiatal minimális önerő megfizetése mellett július 26-31. között egy hétig  táborozhatott a Balaton partján Fonyód- ligeten.

          

                                                      További képek megtekinthetőek itt >>>

A horgásztábor Szövetségiünk által delegált önkéntes segítői mellett a központi program szervezője a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és az ÖKO-Játék Környezettudatos Élményprogram szakemberei voltak, akik különféle játékos előadások, bemutatók segítségével igyekeztek a gyerekeket minél jobban a környezettudatosság irányába terelni a horgásztábor keretében. Az ÖKO programokon kívül Nagy Attila világbajnok versenyhorgász a finomszerelékes módszer rejtelmeit mutatta be.  A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. munkatársa Bodó Iván a balatoni halakról, Nagy Gábor a műcsalis horgászatról tartott előadást az ifjú pecásoknak.

     

                                                     További képek megtekinthetőek itt >>>

A fiatalok az egy hét alatt a hűvös, esős idő ellenére is sok időt töltöttek horgászattal. Csütörtöki napon került megrendezésre az Erzsébet program pecásai közötti horgászverseny, ahol a 60 résztvevő egy közeli horgásztavon 5 órában igyekezett minél több halat a horogra csalni. A rengeteg induló közül végül a győztes a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége színeit is képviselő Koltai Máté Márk lett, de a többi pecásunk is az élmezőnyben végzett.

                

                                                      További képek megtekinthetőek itt >>>

  

A táborozók a horgászat mellett egyéb a Vas Megyei Horgász Szövetség önkéntesei által szervezett ügyességi vetélkedők során is összemérhették játékos formában a rátermettségüket. Az egészhetes házi versenysorozat tesztírással kezdődött, mely során a horgásztudásukról adtak számot a gyerekek. Ezen felül még volt célbadobó és szobarend verseny is.  A horgásztábor utolsó estéjén halászléfőzéssel zárult a program.  A tábori eredményhirdetés során Szövetségünk által is díjazva lettek a legjobbak, de mindenki kapott valamilyen finomságot is másnapra útravalóul. A jól megszervezett, számos programmal színesített fonyódligeti Erzsébet táborból a résztvevő gyerekek rengeteg izgalmas kalanddal, élménnyel gazdagodva térhettek haza. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki minden szervezőnek, aki segítette a tábor megvalósítását és a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnak, hogy lehetőséget biztosított az Erzsébet-program keretében horgásztábor megvalósítására.

       

                                                      További képek megtekinthetőek itt >>>



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

12.33°  Páratartalom: 73%