Széchenyi Terv Plusz

Hargita megyéből érkezett delegáció látogatása Vaskeresztesen

2018.09.25. Megosztom

Hétfő reggel indult útra Erdélyből az a 4 fős delegáció (Mezey Zsolt - Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, Tódor Jenő – Székelykeresztúri Önkormányzat, Fancsali Boldizsár Ildikó - Oroszhegy turisztikai munkatárs, Czikó-Orbán Erika - Madéfalva Önkormányzat), akik turisztikai tapasztalatszerzés céljából Vas megyét keresték fel. A program előzménye, hogy Vas megye és az erdélyi Hargita megye testvérmegyei együttműködési megállapodást kötött a tavalyi évben.

Hargita megyéből érkezett delegáció látogatása Vaskeresztesen

A négy napos itt tartózkodásuk során megyénk több jelentős szervezetéhez ellátogatnak, illetve több turisztikai látványosságot tekintenek meg konzultáció, tapasztalatcsere céljából. A mai napon elsőként a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségét keresték fel a horgászturisztikai kínálat témakörében. A délelőtti megérkezést követően Puskás Norbert ügyvezető elnök egy prezentáció keretében mutatta be a Szövetség felépítését, működését és a közelmúltban megvalósult horgászati fejlesztéseket a vasi vizeken. Ezt követően egy rövid kirándulásra került sor Vaskeresztesen. Vendégeink megnézték a Pinka patakon korábban kialakított surrantót és a nemrégiben pályázati forrásból megújításra került Pinka-holtágat.

A horgászati lehetőségek mellett a vaskeresztesi helyi értékek is bemutatásra kerültek Krancz Imre polgármester idegenvezetésében. Előbb Vaskeresztes múltjáról, jelenéről és jövőjéről hallhatott érdekességeket a Hargita megyei küldöttség, majd a helyi katolikus templom rejtelmeibe nyerhettek betekintést Inzsöl Richárd plébános közreműködésével.

Persze nem maradhatott el a helyi borok kóstolása sem, köszönhetően Brádl Ferenc alpolgármesternek és a Mittl borászatnak. A program zárásaként az Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központban egy kiváló pisztráng étellel zárult az erdélyi testvérmegyéből érkezők vaskeresztesi programja.

Kapcsolódó képgaléria


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

11.78°  Páratartalom: 66%