Széchenyi Terv Plusz

Először lesz Pinka-völgyi Halas Napok

2014.07.03. Megosztom

Halételkészítő versenyre, horgászversenyekre, kulturális programokra várják az érdeklődőket

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége  a Magyar Országos Horgász Szövetséggel és a Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesülettel közösen  eredményesen szerepelt a „Leader - Térségek közötti együttműködés 2013” elnevezésű pályázaton.  A Szövetség a közös projektben  vaskeresztesi székhelye révén és a térség turisztikai kínálatának növelése érdekében az  I.  Pinka-völgyi Halas Napok rendezvénnyel vesz részt, melyet 2014. július 19-20-án tartanak. Az első Pinka-völgyi halas napok hozzájárul a Szövetség azon törekvéséhez, hogy egyre több ember ismerje meg a Pinka patak csodálatos természeti értékeit és az elmúlt évek határmenti turisztikai fejlesztéseit, horgászati lehetőségeit.

              A rendezvény központi helyszíne a Szövetség vaskeresztesi Horgászturisztikai központja lesz.  Szombat délelőtt halételkészítő versenyen és  kispályás labdarugó kupán  mérhetik össze tudásukat a céges, baráti, vagy családi csapatok. A nevezési díj nélküli halételkészítő versenyre a Szövetség minden benevezett csapatnak díjmenetesen biztosít 2 db pontyot,  1 kg kenyeret, 15 db műanyag tányért + kanalat, 1 sörpad garnitúra (egy asztal és két pad) használatát, tűzifát. Ezzel párhuzamosan a horgászok a Pinka patak szentpéterfai, horvátlövői, és vaskeresztesi szakaszán versenyezhetnek a Szövetség által a versenyt megelőzően betelepítésre kerülő több száz kilogramm méretes pontyra. A versenyek után minden indulót halászlére várnak a szervezők és még az első száz fő kilátogató is halászlékóstoló jegyet kap.  A rendezvény fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő fél háromkor köszönti a délutáni kulturális és könnyűzenei programra kilátogatókat. A gyermekeket ugrálóvár, arcfestés lufihajtogató bohóc várja, míg a szülők vaskeresztesi borkóstolón, sebes pisztráng tenyésztéséről szóló előadáson, pisztrángkóstoláson vehetnek részt szintén teljesen ingyenesen. A Szövetség közhasznú szervezetként ezen programmal szeretne elérni mindenkit, aki a Pinka-völgye iránt érdeklődik, a halételeket szívesen fogyasztja, vagy csak szívesen megkóstolná, hogy a jövőben rendszeres hazai halfogyasztóvá váljon. A horgászversenyekre természetesen bárki nevezhet, de most elsősorban nem profikat várnak, hanem hétköznapi hobbi horgászokat, akár kezdőket is. Fontos még kiemelni, hogy a rendezvénysátorban olyan térségre jellemző horvát, német nemzetiségi tánc-és énekcsoportok lépnek fel, akik gasztronómiai élmények mellett kiváló kulturális feltöltődést is jelentenek. Nemzetiségi zenék mellett lesz még a népszerű Modern Hungária Slágershow Bodnár Attilával és  a gyermekeknek Pap Rita Kölyökparty-ja, kora este a szombathelyi  Timi & Hot Stuff zenekar ad élő koncertet, majd őket követi hajnalig a szenpéterfai  CHUNGAM együttes. Vasárnap gyermek horgászvetélkedővel (horgászat, elmélet, barkácsolás, célbadobás), műlegyező kupával és horgászati bemutatóval zárulnak a programok.             

              A versenyeken, vetélkedőkön értékes ajándékok és emléktárgyak várják az indulókat. A horgászverseny indulói között további horgászajándékokat sorsolnak ki a szervezők meglepetésként. A programokra előzetesen kell nevezni Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elérhetőségein. (Tel.06/94-506-835; info@vasivizeken.hu) Nevezési díj, belépőjegy egyik programon sincs.

                                                      Várjuk nevezését, ebből kár lenne kimaradni....

Versenykiírások és nevezési lapok letölthetőek az alábbi linkeken:



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

10.67°  Páratartalom: 75%