Széchenyi Terv Plusz

Elhunyt Virág János a Szentgotthárdi HE. megyei küldötte

2013.07.03. Megosztom

Megrendülten tudatjuk, hogy Virág János a Szentgotthárdi Horgász Egyesület horgászmestere, megyei küldötte életének 59.évében türelemmel viselt, súlyos betegségben  elhunyt. Virág János elkötelezett horgászvezetőként segítette több évtizedig a Szentgotthárdi Horgász Egyesület és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tevékenységét. Kiemelkedő önkéntes munkájának elismeréséül a tavalyi évben a Szövetség  "Vas megye horgászsportjáért" kitüntetést adományozott részére. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ezúton is kifejezi részvétét az elhunyt családjának és a Szentgotthárdi Horgász Egyesület tagjainak. Emlékét megőrizzük.

   

Szentgotthárdi horgászok, barátok nekrológja:

Elment Jani a Horgász

Sokan még ma sem hiszik el, hogy nincs már közöttünk Virág János, egyesületünk horgászmestere, aki 2013.június 27-én, méltósággal viselt, hosszan tartó  betegség után végleg távozott közülünk. 59 éves volt.

      

                                        

Aki arra vállalkozna, hogy felsorolja mindazt, amit élete során a családjáért, a városért, a horgászközösségért és a barátaiért tett, komoly feladat elé állna. Soha nem várt elismerést, fizetséget, de egy jó szó, egy koccintás a barátokkal, a közös munkák, versenyek és megbeszélések mindennél többet jelentettek neki. A Hársas tó minden szegletében otthagyta keze munkáját. Hidat, lépcsőt, sorompót, esőbeállót tervezett épített a horgásztársaival, ívóhelyet alakított ki, nádat aratott, jeget tört és füvet kaszált, vagy éppen fát vágott. Nagyon sokat dolgozott a Vápa horgászhatóságáért, védte  a Rábát, fát ültetett, vagy májusfát állított a város főterén. Mindig alkotott, mindig tervezett még akkor is, amikor beteg, fáradt volt, hiszen a kór csak harmadjára tudta legyőzni. Aggódtunk érte 2000-ben, 2007-ben és 2012-ben is. Soha nem adta fel, nem ismert lehetetlent, konokul küzdött, a jelszava az volt, hogy " egy a döntés, egy a végrehajtás " és már tette is a dolgát az élet minden területén. Az űr, amit itt hagyott kimondhatatlanul nagy és fájdalmas. Jani úgy ment el, ahogyan élt. Csendben, szerényen, zokszó és panasz nélkül, igaz életet élő emberként.

 

A család, a rokonság, a barátok és az ismerősök 2013.július 6-án szombaton délelőtt 11 órakor vesznek végső búcsút Janitól, a Horgásztól.

  

                                                                   Írta: Labritz Béla



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

12.33°  Páratartalom: 81%