Széchenyi Terv Plusz

Elektromosok SHE csapata lett a megyei bajnok

2016.05.22. Megosztom

Egyéniben Török Zoltán a legjobb felnőtt, míg utánpótlásban Kádi Szabolcs végzett az élen

A hétvégén tartotta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hagyományos megyei egyéni-és csapatbajnokságát a lukácsházi Abért II. tavon.  A verseny két fordulóban került megrendezésre az országos szabályok szerint. A reggeli megnyitót és technikai értekezletet Puskás Norbert ügyvezető elnök tartotta a rajthelyek sorsolása előtt. A kiváló időjárás kedvezett a versenynek és rengeteg hal érkezett a versenypályára. A megyei bajnokság szenzációs fogásokkal és szoros versengéssel telt jó hangulatban. Fordulónként az eredményes horgászathoz minimum átlag 15-18 kg hal megfogására volt szükség, de az élre 30 kg körüli fogással lehetett kerülni. A verseny folyamán gyönyörű dévérkeszegek, óriás kárászok közé „beékelődött” 3-5 kg-os pontyok és 2-3 kg-os amurok tették izgalmassá a megmérettetést. Az idei versenyen igazán eredményes módszer a rakós botozás volt.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

A halak általában második-harmadik órára találták meg az etetéseket, de akkor igazán kellet ügyeskedni minden indulónak. Nem lehetett nyugodt senki, aki éppen fogott egy 3-4 kg-os pontyot, vagy amurt, mert rövid időn belül a szektorában szinte biztosan várható volt egy hasonló hal fogása. A szombati fordulóban Horváth Balázs (Kőszegi SHE) versenyző állhatott 33,7 kg fogással a képzeletbeli dobogó élére. A négy órás fordulókból álló versenyen a második napon új pályacsúcs is született, melyet Vincze Zoltán (Büki HE) versenyző ért el a vasárnapi 40 kg-os fogással. Az összesített eredmények alapján az idei évben az Elektromosok Sporthorgász Egyesület - tavalyi bajnok - csapata választotta a legjobb taktikát az Abért tavi halak becserkészésre.

    

               

További képek megtekinthetőek itt >>>

A csapatnak annyira jól sikerültek a verseny, hogy az első fordulóban öt szektorból négyben nyertek, míg a második napon három szektorban végeztek az élen. A felnőtteknél két szektor győzelemmel Török Zoltán (Elektromosok SHE) lett a megyei bajnok, a fiatal versenyzőnek a két forduló alatt 35.720 gramm halat sikerült a szákba terelni. Az utánpótlás versenyzőknél Kádi Szabolcs (Elektromosok SHE) az első fordulóban 32,7 kg-mal, míg a második fordulóban 34,1 kg hallal nyerte a versenyt.  A verseny során összesen közel 691 kg halat fogtak a pecások. Közös ebéddel és eredményhirdetéssel zárult vasárnap a megyei csapat horgászverseny. A „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza 2016.” elnevezésű versenysorozat következő állomása a Gersekaráti Sárvíz-tavon lesz 2016.június 05-én, melyre a Szövetség szeretettel várja a hobbi és versenyhorgászokat.

    

További képek megtekinthetőek itt >>>

Eredmények:

Csapat:

I. hely: Elektromosok SHE. – 15 hsz. - 230.460 gr – Varga Bálint, Kovács Péter, Mészáros Roland, Török Zoltán, Kádi Szabolcs

II. hely: Kőszegi SHE. – 25 hsz. – 171.540 gr – Komáromi Levente, Horváth Balázs, Németh Krisztián, Incze Tamás, Kondics Krisztián

III. hely: Büki HE – 28 hsz. – 160.540 gr – Kovács Ákos, Misák Roland, Csürös Ádám, Vincze Zoltán, Kajtár Máté

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

 

Felnőtt egyéni:

I. hely: Török Zoltán (Elektromosok SHE) – 2 hsz. – 35.720 gr

II. hely: Varga Bálint (Elektromosok SHE) – 3 hsz. – 36.480 gr.

III. hely: Mészáros Roland (Elektromosok SHE) – 4 hsz. – 56.360 gr.

   

Utánpótlás egyéni:

I. hely: Kádi Szabolcs (Elektromosok SHE) – 2 hsz. – 65.900 gr.

II. hely: Kajtár Máté (Büki HE) – 5 hsz. – 45.740 gr.

III. hely: Kondics Krisztián (Kőszegi HE) – 5 hsz. – 39.420 gr

Részletes eredmények letölthetőek itt>>>

       



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

8.31°  Páratartalom: 70%