Széchenyi Terv Plusz

Éjszakai bevetésen az új - MOHOSZ támogatással beszerzett - hőkamera

2019.09.03. Megosztom

Szövetségünk hivatásos halőrei elmúlt héten szerdán éjjel „néztek szét” a megyei látogatott és kevésbé frekventált horgászvizein, az egyre korábbi sötétedés miatti tapasztalatszerzés és ellenőrzés céljából.

Éjszakai bevetésen az új - MOHOSZ támogatással beszerzett - hőkamera

Szövetségünk horgászrendje a legtöbb vízterületen engedélyezi az éjszakai horgászatot, azonban ennek is megvannak a maga szabályai. Az ellenőrzést nagyban elősegítette a MOHOSZ központi halőri eszközbeszerzése során igényelt és Szövetségünk részére átadott újabb, nagy teljesítményű hőkamera, amely akár 400 m távolságból is jól mutatja a horgászó, de növényzetbe húzódó pecás képét.

 

Horgászok a Gersekaráti Sárvíz-tavon, kb. 100 méter távolságból

 

A kép, illetve videó rögzítésre is alkalmas eszköz lényegesen megkönnyíti halőreink munkáját, a folyamatosan fejlődő technikának köszönhetően pl. a Gersekaráti Sárvíz-tavon tisztán láthatóak a horgászhelyeken tartózkodók, vagy a Magyarszecsődi tavon a túlsó partról nyomon követhető egy pergető horgász teljes ellenőrzése. 

Összepakoló horgászok a Magyarszecsődi tavon, kb. 250 méterről

Az ellenőrzés folyamán kirívó szabálytalanságot nem tapasztaltak halőreink, két esetben került sor figyelmeztetésre a horgászhely kötelező kivilágítása miatt. Az eszközök használhatóságát jól mutatják az alábbi, 20 és 22 óra között, különböző nagyításon rögzített hőkamerás felvételek.

Pergető horgász ellenőrzése a Magyarszecsődi tavon, kb. 250 méterről

Ellenőrzés a Püspökmolnári tó túlsó partján

Az Ikervári-műcsatorna képe az Ikervár-Sótony hídról

 



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

23.92°  Páratartalom: 63%