Széchenyi Terv Plusz

DECATHLON - VASI EGYÉNI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG - INFORMÁCIÓK

2022.05.18. Megosztom

Az idei évben hirdettük meg először a DECATHLON - VAS MEGYEI EGYÉNI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGOT, az egy napos verseny a Megyei Csapatbajnoksággal párhuzamosan kerül lebonyolításra május 21-én szombaton az Abért-II-es tavon.

DECATHLON - VASI EGYÉNI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG - INFORMÁCIÓK

Az ifi bajnokságon a Vas Megyei Horgász Szövetség valamely egyesületében tagsággal rendelkező utánpótlás korú versenyzők indulhatnak, az U25-ös korosztályból mindkét nemből azok, akik a bajnokságot megelőző év december 31-ig nem töltötték be 25. életévüket. A versenyre való nevezési határidő hétfőn lejárt, összesen 9 fiatal horgász regisztrációját fogadtuk.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az alábbi nevezési listát tekinti véglegesnek:

1.            Cser Dániel        Kőszegi Sporthorgász Egyesület

2.            Szilágyi Levente Elektromosok Sporthorgász Egyesület

3.            Bakos András    Elektromosok Sporthorgász Egyesület

4.            Gersei Milán     Körmendi Munkás Horgász Egyesület

5.            Linter Hunor      Répcelak Városi Bányász Horgász Egyesület

6.            Tóth Noel           Csepreg Répcementi Horgász Egyesület

7.            Kovács Viktor    Körmendi Munkás Horgász Egyesület

8.            Szecsődi Márton  Elektromosok Sporthorgász Egyesület

9.            Csapó Kristóf    Répcelak Városi Bányász Horgász Egyesület

A Szövetség utánpótlás-és ifjúsági, horgászoknak szóló programjainak kiemelt támogatója a 2022. évben a Decathlon Szombathelyi Sportáruháza, melynek köszönhetően a versenyen induló pecások értékes Decathlonos ajándékcsomaggal lesznek gazdagabbak.

A legfontosabb szabályokra szeretnénk ezúton is felhívni az indulók figyelmét:

  • A résztvevőknek rendelkezni kell a verseny napján érvényes napijeggyel, vagy bármely Szövetségi vízre szóló éves területi jeggyel, de érvényes MOHOSZ versenyzői kártya az induláshoz nem szükséges.
  • Minden versenyző köteles 2 db haltartó szákot már a verseny kezdetén a vízbe helyezni. Egy haltartóban 20 kg-nál több hal nem tárolható. Ha a versenyző fogása eléri a 20 kg-ot, köteles második haltartót is használni. Amennyiben további haltartó szákok nem állnak rendelkezésre és a fogott halmennyiség indokolja időközi mérlegelést kérhet a versenyző.
  • A versenyen egyidejűleg 1 bot használható és legfeljebb 1 db egyágú horgot lehet alkalmazni a szereléken. Kizárólag úszós módszerrel lehet horgászni!
  • Etetőanyag – átöntés után, használatra kész állapotban - maximum 20 liter és csali maximum 2,5 liter használható. (max.: 1 liter etető szúnyoglárva, ezen felül 1/8-ös /0,125 l/ csalis edénybe  tűzőszúnyog, a giliszta mennyiség max. 0,5 liter)
  • Kifogott és versenybe számító érvényes halnak az tekinthető, amely a versenyvégét jelző dudaszó megkezdésekor, vagy azt megelőzően már a part vonalán belül, a horgász birtokában van. A dudaszó utáni kifogott hal érvénytelen azonnal vissza kell engedni.
  • Egyéb a versenykiírásban nem szabályozott kérdésekben a MOHOSZ Országos Versenyszabályzata és a Szervező Bizottság állásfoglalása az irányadó.

Verseny menete: A verseny egy 4 órás fordulóban kerül megrendezésre.

7.00 – 7.15 Regisztráció

7.15 – 7.45 Megnyitó, Szervező Bizottság általi sorsolás

7.45 -  9.50  Helyek elfoglalása, felkészülési idő

9.50 - 10.00 Etetés

10.00-14.00 Halfogás                            

14.00-15.00 Mérlegelés

15.00-15.30 Kiértékelés                                        

15.30  Eredményhirdetés

Az előzetes tervek szerint a 9 versenyző egy szektorba lesz sorsolva, ami a tó Gyöngyös-patak felőli részén lesz kijelölve.

A versenyre és az azt megelőző esetleges tréningre - a szerdai naptól vasárnapig - érvényes csoportos behajtási engedélyt jelen cikkünk végén, a csatolt dokumentumok között megtalálható és letölthető illetve a megadott e-mail címekre is kiküldésre került. Amennyiben a regisztráció során nem adták meg a gépkocsi rendszámát vagy időközben rendszámváltozás következett be, kérjük, a toth.milan@vasivizeken.hu e-mail címre ezt jelezni szíveskedjenek!

A behajtás kizárólag a töltés mögötti utak használatára érvényes. A töltésre felhajtani szigorúan TILOS! Nagyobb esőzés esetén a Gyöngyös patak felőli oldalon a horgászhelyeket gépkocsival nem lehet megközelíteni! Az engedélyt jól látható helyen ki kell helyezni a szélvédő mögött a tréning és a verseny ideje alatt.

Szeretnénk felhívni a tréningező horgászok figyelmét, hogy előreláthatólag a pénteki napon kerül sor az Abért-tó körüli terület fűnyírására. Balesetvédelmi okok miatt a vízparti munka ideje alatt kérjük, a horgászati tevékenység szüneteltetését!

Abban az esetben, ha a versenyen mégsem kívánnak/tudnak részt venni, kérjük jelezzék felénk a toth.milan@vasivizeken.hu e-mail címen vagy telefonon a +36 70 3399 709-es telefonszámon 2022. május 20. (péntek) 10 óráig!

---

HORGÁSZATI TILALOM AZ ABÉRT II-ES TAVON!

Ezúton is tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2022. május 21-én (szombaton) és május 22-én (vasárnap) 06.30 órától 15.30 óráig az Abért II-es tavon horgászverseny miatt általános tilalom lesz a versenyre nem nevezett horgászoknak a kijelölt versenypálya szakaszon.

Megértésüket köszönjük!
Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

13.14°  Páratartalom: 98%