Széchenyi Terv Plusz

Cukiság és izgalom a Sárvíz-tónál rendezett gyermekversenyen

2024.06.16. Megosztom

Vidám nevetés, izgalmas pillanatok és igazi szeszélyes nyári idő jellemezte a vasárnapi Gyermeknapi Horgászversenyt a Gersekaráti Sárvíz-tónál. Idén különösen magas volt cukiság faktor a mezőnyben, mivel már óvodások is részt vehettek a versenyen. Az idei megmérettetésen összesen 27 gyerek indult a három kategóriában. A Sárvíz-tavi Horgászegyesület és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége közreműködésével a verseny szervezése idén is zökkenőmentesen zajlott.

Cukiság és izgalom a Sárvíz-tónál rendezett gyermekversenyen

Szabó Dániel főszervező és Puskás Norbert a Szövetség ügyvezető elnökének megnyitóját követően a gyerekek izgatottan sorsolták ki horgászhelyeiket . Az apróságok és a nagyobb gyerekek egyaránt lelkesen készülődtek a versenyre. A negyed tízkor kezdődő barátságos verseny során a fiatalok ügyesen fogták a keszegeket és kárászokat, de néhány szerencsés pecásnak compót, nagy dévért is sikerült kifognia.

A mérlegelésre minden kis horgász boldogan érkezett, hiszen mindenkinek sikerült halat fognia. Átlagosan közel 2,5 kg hal került a gyerekek szákjába a két órás verseny alatt, ami összességében több száz darab kifogott halat jelentett . A legjobbaknak a 4-5 kg halat is adott a Sárvíz-tó a verseny során. A mai napon néhány hely kivételével feeder módszer volt az eredményes, de azért akadt, akinek sikerült a part menti zónába is kicsábítani a kárászokat spicc botra.

A verseny végén minden résztvevő boldogan vette át emléklapját, csokiját, naptárját, és a Vasi Vizeken baseball sapkáját. A MOHOSZ támogatásának köszönhetően a legügyesebbek értékes horgászfelszerelésekkel is gazdagodtak, valamint a Vas Megyei Horgász Szövetségtől kupát és érmeket is vihettek haza elismerésül. Az esemény igazi közösségi élménnyé vált, ahol minden kis horgász büszkén mutathatta meg fogását és családjával együtt örülhetett a halfogás örömének.

A program a MOHOSZ-HUNOP gyermeknapi pályázat támogatásával valósult meg.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

  • Ovis kategória:

1. hely: Musits Marcell – 5.080 gr [🥇]
2. hely: Csánig Levente – 4.020 gr [🥈]
3. hely: Horváth Zara – 2.140 gr [🥉]

  • Általános iskola – alsós kategória:

1. hely: Földvári Ádám – 5.540 gr [🥇]
2.hely: Hajós Krisztián Leó – 4.640 gr [🥈]
3. hely: Horváth Kristóf – 4.380 gr [🥉]

  • Általános iskola – felsős kategória:

1. hely: Hajós Áron János – 5.220 gr [🥇]
2. hely: Horkits Áron – 3.320 gr [🥈]
3. hely: Máthé Zalán – 2.920 gr [🥉]

Gratulálunk minden résztvevőnek, és köszönjük a támogatást a MOHOSZ-HUNOP gyermeknapi pályázatnak! 

 

Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

20.11°  Páratartalom: 99%