Széchenyi Terv Plusz

Csótár János lett a Kéthatár-tó Kupa idei győztese

2015.05.07. Megosztom

Kerkaszentkirályi horgász sikerét hozta a múlt héten megtartott Kéthatár-tó Kupa horgászverseny. Csótár János több mint nyolc kiló halat fogott a Kerkafalvi Kéthatár-tavon megrendezett megmérettetésen.  Mérlegeléskor négy ponty, továbbá kárászok és dévérkeszegek kerültek elő szákjából. A horgász jól taktikázott, eleinte az apróbb halakra ment, a verseny második részében viszont már tudatosan pontyokra dobta be csaliját. – Kukoricával és csontival próbálkoztam, sikerem volt – mondta a verseny végén. Az idő kifejezetten szeles volt, ez zavarta is a halakat, a szokottnál most jóval kevesebb volt a kapás. Ráadásul egy körülbelül két-három kilós pontyom el is ment, kicsi volt a horog, ezért könnyen lefordult róla a hal.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

A kerkafalvai horgászverseny hagyományosan a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által indított megyei versenysorozat nyitórendezvénye volt. Ez évben 21 fő felnőtt és 8 fő ifjúsági korú versenyző nevezett a rossz idő ellenére. A versenyt követően a szervező Kéthatár-tó Horgász Egyesület és a Vas Megyei Horgász Szövetsége finom hal és vadételekkel vendégelte meg a versenyre kilátogatókat és indulókat.

       

További képek megtekinthetőek itt >>>

A felnőttek mezőnyében Csótár János 8720 grammal végzett az élen, második helyre a lendvai Gerencsér Dániel került 5380 grammal, harmadik pedig a lentiből Göncz István lett 3240 grammal. Az ifjúságiak versenyében a vasvári Kovács Zsolt (2180 gramm) győzött, a második helyen a lenti Koltai Máté Márk (1320 gramm) végzett, míg harmadik a szintén vasvári Kovács Viktor lett 760 grammal.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az eredményhirdetésen Kálmán Elek a Kéthatár-tó Horgász Egyesület elnöke adta át a kupákat a győzteseknek. Puskás Norbert ügyvezető elnök köszönetét fejezte ki a helyi horgász egyesület vezetőinek és tagjainak, hogy az áprilisi közösségi munkán egy újabb  fedett résszel bővítették a vízparti épületüket, mely a jövőben kiválóan fogja szolgálni a tó melletti programokat.

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

 

Megjegyzés: A fenti beszámoló Gyuricza Ferenc újságíró zaol.hu-n megjelent írásnak felhasználásval készült.



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

23.39°  Páratartalom: 57%