Széchenyi Terv Plusz

Csepregen is aktívak a horgászpalánták

2020.01.26. Megosztom

A Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola támogatást kapott a MOHOSZ által meghirdetett „iskolai sporthorgász szakkörök” pályázatán. Örökös Ökoiskolaként örömmel fogadták az újszerű lehetőséget, mert egyik legfontosabb céljuk, hogy diákjaik természetes közegben töltsék mindennapjaikat.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és az iskola az ősz folyamán együttműködési megállapodást  írt alá, melyet a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója Rozmán László is ellenjegyzett és a szakkör létrehozását támogatta. A fenntartó és az iskola közös célja, hogy a gyerekek tanulják meg az környezetüket tisztelni és szeretni, s nem utolsó sorban bíznak abban, hogy a szabadidejüket sokkal hasznosabban töltik, mint azon társaik, akik idejük nagy részét az „okostelefonjaik” nyomkodásával töltik. A szakkör vezetését, Bicsákné Krivács Gabriella tanítónő – aki maga is lelkes horgász - vállalta el, mert tudja, hogy a személyesen átélt örömteli horgásztevékenység, a megszerzett széleskörű tapasztalat és az önmagát sok területen kipróbáló, a képességeit folyamatosan erősítő gyermekből válhat felnőtt korában a változó körülményekhez alkalmazkodni tudó, megújulásra képes, nyitott személyiség.

A szakkörbe járó gyerekek korosztály szerinti összetétele változó. Több korcsoport van együtt, ami alkalmas a szociális kompetenciák fejlesztésére, a toleráns viselkedés elsajátítására és egymástól tanulásra. A gyerekek nagyon lelkesek, mind a gyakorlati mind az elméleti ismeretek elsajátításában. A szakkör működéséhez szükséges szakmai anyagokat és eszközöket a MOHOSZ pályázat, a helyet pedig az iskola fenntartója biztosítja. A szakkör célja, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a sporthorgászat alapjaival, valamint a víz, hal, környezet témakörében minél több hasznos tudást szerezzenek. 

Minden gyermek a színes tartalmas előadások mellett kifejezetten diákok részére készített szakköri munkafüzetet is kap, melyben tovább gyakorolhatja a szakkörön hallottakat. Terveik között szerepel a rendszeres házi horgászbajnokság, ahol a szülők is egy csapatban versenyezhetnek gyermekükkel. Részt szeretnének venni a közeljövőben induló Vasi Vizeken Általános Iskolai Horgászvetélkedőn, valamint kirándulást terveznek Budapestre a 2020. évi Horgász Show-ra is.-tudtuk meg Bicsákné Krivács Gabriella tanítónőtől.



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

8.36°  Páratartalom: 79%