Széchenyi Terv Plusz

Címvédés: a Celldömölki Városi Általános Iskola csapata nyerte a horgászvetélkedőt

2019.06.08. Megosztom

Idén XIV. alkalommal került megrendezésre a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szervezésében az általános iskolák számára meghirdetett Vasi Vizeken Horgászvetélkedő. A verseny célja volt az idén is, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a horgászat alapjaival, szabályrendszerével. A versenyre rekordszámú nevezés érkezett az idén. A benevezett 32 iskolás csapatból a két, elméleti levelező forduló után az első tizennégy együttes jutott be a vaskeresztesi döntőbe.

Címvédés: a Celldömölki Városi Általános Iskola csapata nyerte a horgászvetélkedőt

 

A helyszíni döntő egy horgászati alapismereteket felmérő teszttel vette kezdetét, majd egy 2 órás halfogó versennyel folytatódott. A döntőt vasárnap rendezték Vaskeresztesen, a levelező fordulókban legjobban teljesítő 14 alakulat mérte össze elméleti és gyakorlati tudását. Címvédés történt, a Celldömölki Városi Általános Iskola csapata nyert.

Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége: "Szerintem ebben rejlik a népszerűsége, hogy miután a vetélkedőben elindulnak, kedvet kapnak, a halfogás élménye pedig, ami közben bekövetkezik, pótolhatatlan, és egyre jobban beleássák magukat a horgászat szenvedélyébe."


Varga Gábor - tanuló, Celldömölki Általános Iskola
"Tegnap a városunk taván, a téglagyári tavon horgásztunk, edzettünk, szerelékeket gyártottunk, elméleti fordulókat is játszottunk közben, de így sikerült néhány hibát becsúsztatni."

Mi a plankton? Melyik halfajunk nem őshonos? Hogyan kell szabályosan lemérni a halak testhosszát? - ehhez hasonló kérdésekre kellett válaszolniuk a döntőbe jutott csapatoknak délelőtt az elméleti tesztben. A négyfős csapatok a megadott irodalomból készültek fel, többen a vízparton is gyakoroltak.

Kovács Kornél - felkészítő, Gothard-iskola
"Mindenképp jó, hogy ha egy mai gyerek, aki általában a számítógép mellett ül, kimozdítjuk egy kicsit a természetbe, jó idő van, vízpart van."


Kolonics Tamás - Tolnay-iskola, Gyöngyösfalu
"Volt, mikor kimentünk együtt horgászni, megbeszéltük, itt a versenyen hogyan kéne hoorgászni, milyen csalival, milyen etetőanyaggal."

A horgászversenyt a tavalyhoz képest duplájára bővített Alpesi-tavon rendezték, amit gyakorlásra és kezdő horgászoknak is ajánlanak. Megújították a halállományt is, 1200 kg ponty, keszegfélék, balin, compó várja itt a pecásokat. Szépen teltek a szákok, kisebb-nagyobb példányok is horogra akadtak.

Kovács Levente - tanuló, Gothard-iskola
"Már összesen öt pontyot fogtunk, én fogtam mind az ötöt, és van benne szép nagy is, amit eddig ezen a tavon még soha nem fogtam."


Összesítésben tavalyhoz hasonlóan idén is a celldömölki Sneci Team nyert, megelőzve a szombathelyi Gothard- és az ikervári Zichy Antónia-iskola együttesét.

 

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

6.22°  Páratartalom: 68%