Széchenyi Terv Plusz

BRÉKING: Vadása tavon horgászati tilalom van hétfő éjfélig elrendelve

2020.04.10. Megosztom

A miniszterelnök 2020.04.09-i bejelentése alapján a kijárási korlátozás határozatlan időre – heti felülvizsgálat mellett – meghosszabbításra került, s a kormány külön jogosítványt adott a települési polgármestereknek, így ők 2020.04.13-án (hétfő) 24 óráig, tehát húsvét idejére a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be.

BRÉKING: Vadása tavon horgászati tilalom van hétfő éjfélig elrendelve

Hegyhátszentjakab Község Önkormányzata a Vadása -tó és előtározójának tulajdonosa a település lakosainak védelme érdekében megtiltja a turisták érkezését a településre és a Vadása-tó, mint turisztikai attrakció látogatását. Ezúton felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy 2020. április 10. 12.30 órától -április 13. 24.00 óráig általános horgászati tilalom lép életbe a Vadása tó és előtározóján. Az intézkedések foganatosítására felkérték az Őrségi települések a rendvédelmi szervek együttműködését, akik azt péntek este 18:00 óra után szigorúan ellenőrzik.

Megértésüket köszönjük!
------
Hegyhátszentjakab polgármesterének felhívása az alábbiakban olvasható:
Tisztelt Lakosság, Kedves Vendégek!

A mindig vendégbarát és vendégszerető Őrségi települések, köztük Hegyhátszentjakab (Vadása tó) a mindenki által ismert rendkívüli járványügyi helyzetben, rendhagyó és népszerűtlen döntések meghozatalára kényszerülnek a közegészségügyi kockázatok csökkentése érdekében. A Vadása tavi és őrségi turistaáradatot illetően teljes mértékben osztjuk a helyi lakosság jelentős részének abszolút jogos felháborodását, akik mindeddig jogkövető módon betartották a kijárási korlátozási intézkedéseket és a polgármesteri kéréseket. A turista özön a veszélyhelyzetben nem egyeztethető össze sem a "maradj otthon!" szlogennel, sem pedig az ennél komolyabb kijárási korlátozásról szóló rendelettel.
Mindezen okokból felszólítjuk a Vadása tóhoz érkező és a kijárási korlátozásokat megszegő látogatóinkat, hagy haladéktalanul hagyják el szálláshelyeiket és ne most látogassák településünket, turisztikai attrakcióinkat, közterületeinket!
Felhívjuk szállásadóink figyelmét arra, hogy aki a kijárási korlátozás idején szállásán vendéget fogad, az a kijárási korlátozást megszegő, jogellenes viselkedést gyakorló magatartást támogat. A kijárási korlátozás megszegése pedig 500.000 Ft-ig terjedő bírsággal sújtható. Nyomatékosan kérjük és várjuk is a jelenleg vendéget fogadó szállásadóinktól, hogy ne a jogellenes magatartást támogassák, hanem a helyi közösség járványmegelőző magatartásával azonosuljanak és a helyi közösséggel legyenek szolidárisak!!!
Az intézkedések foganatosítására felkértük a rendvédelmi szervek együttműködését, akik azt péntek este 18:00 óra után szigorúan ellenőrzik.
A helyi sajátosságok figyelembevételével egyedi önkormányzati intézkedések is foganatosításra kerülnek rendeleti úton az őrség településein.
Kérjük egyúttal a helyi lakosságtól, hozzátartozóktól a húsvéti rokon- és családlátogatások mellőzését is a járványhelyzetre való tekintettel!
Tisztelettel kérem a helyi lakosságot is, hogy ezen,polgármesteri intézkedés figyelembe vételével és betartásával lehetőség szerint mellőzze a Vadása tó látogatását az ünnepek alatt! Óvjuk egymást, Óvjuk Családainkat, közösségeinket!

Hegyhátszentjakab, 2020. április 10.

Köszönettel és Boldog Húsvéti Ünnepeket Kívánva:

Kránicz Ferenc
Polgármester



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

32.89°  Páratartalom: 43%